09:48 21.01.2015

Міноритарії "Укрнафти" вимагають від України $5 млрд - ЗМІ

1 хв читати
Міноритарії "Укрнафти" вимагають від України $5 млрд - ЗМІ

Три кіпрські компанії - міноритарні акціонери ПАТ "Укрнафта" вимагають від України $5 млрд як компенсацію за дії уряду і НАК "Нафтогаз України".

Копію відповідного листа Littop Enterprises Ltd, Dridgemont Ventures Ltd і Bordo Management Ltd на адресу міністра енергетики і вугільної промисловості України Володимира Демчишина оприлюднило видання ZN.ua.

У цьому документі кіпрські компанії вказують, що Україна впродовж 2006-2014 рр. обмежувала "Укрнафту" в праві вільного продажу залишків газу на ринку, незважаючи на відповідні рішення судів.

На думку Littop Enterprises, Dridgemont Ventures і Bordo Management, через обмеження з продажу газу "Укрнафта" не має коштів для повного покриття податкових зобов'язань, а Державна фіскальна служба нараховує штрафні санкції, що ставлять під загрозу подальшу ефективну роботу компанії.

"Уряд вдається до свідомих дій, з одного боку, блокуючи можливість "Укрнафти" розпоряджатися своїми ресурсами, з іншого - за допомогою підконтрольної Кабміну Державної фіскальної служби, застосовуючи до "Укрнафти" додаткові санкції", - зазначено в листі.

Компанії-міноритарії пропонують представникам України зв'язатися з ними для вирішення спору мирним шляхом, відводячи на це три місяці. Інакше вони мають намір звернутися в міжнародний арбітраж, спираючись на норми Договору про долучення України до Енергетичного співтовариства.

Як повідомлялося, НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній, пов'язаних з акціонерами Приватбанку, - близько 42% акцій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА