15:25 21.01.2015

Медичні установи в перспективі фінансуватимуть з огляду на якість послуг - перший заступник міністра

1 хв читати
Медичні установи в перспективі фінансуватимуть з огляду на якість послуг - перший заступник міністра

Під час медичної реформи буде визначено єдину оптимальну організаційно-правову форму для лікувальних установ, зазначає перший заступник міністра охорони здоров'я Олександра Павленко.

"Одна з важливих складових реформи - пошук і визначення єдиної оптимальної організаційно-правової форми для лікувальних установ в Україні. З одного боку, ця форма має забезпечити можливість для керівників самостійно розпоряджатися фінансовими потоками - вирішувати господарські питання, забезпечувати гідну і своєчасну оплату праці лікарів. З іншого – у жодному разі не повинні постраждати інтереси пацієнтів, рівень обслуговування людей повинен і буде зростати", - сказала вона агентству "Інтерфакс-Україна" у середу.

За словами О. Павленко, на сьогодні в Україні існують дві основні форми - держпідприємство і держустанова.

"З юридичної точки зору зараз активно і всебічно вивчаються відмінності цих форм, їхні плюси і мінуси. Після завершення цього процесу буде організовано широке обговорення єдиної оптимальної форми. Далі розбудовуватиметься система, де фінансування надається, виходячи не з кількості ліжко-місць, а безпосередньо послуг, що надаються", - сказала вона.

О. Павленко також зазначила, що "між державними клініками має виникнути конкуренція, але базою для всіх без винятку питань буде розробка юридичних норм, це очевидно".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА