12:50 23.01.2015

Демчишин звинувачує "ДТЕК" у монополізмі

2 хв читати
Демчишин звинувачує "ДТЕК" у монополізмі

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин звинувачує "ДТЕК" Ріната Ахметова в монополізмі.

"Можливість нині завантажити електростанції "Центренерго" (вугіллям із ПАР - ІФ) - це єдина можливість боротися проти монополіста типу вас, - і я це офіційно заявляю", - сказав В.Демчишин, звертаючись до представника "ДТЕК" на засіданні ради Оптового ринку електроенергії в Києві в п'ятницю.

Міністр додав, що "ДТЕК" не розкриває структури собівартості вугілля під час подачі документації до НКРЕКП і водночас вимагає підвищення тарифів на вироблювану ним електроенергію.

"Протягом останніх півроку - ніяких даних, такий собі чорний ящик... питомі витрати на 1кВт - вони у нас на 40% вище, ніж в інших країнах", - сказав він.

У В.Демчишина також є претензії в частині підготовки теплоелектростанцій до зими.

"Ми виділяємо 1,5-2 млрд грн на реконструкцію, а потім станції зупиняються посеред опалювального сезону. При тому, що у них палива достатньо для того, щоб працювати. Розумію, що буває форс-мажор, але не по два блоки на чотирьох станціях водночас. А ви ("ДТЕК" - ІФ) зараз розповідаєте, що ми вас ущемляємо", - сказав глава Міненерговугілля.

Крім того, за словами В.Демчишина, останнім часом значно погіршилося становище з розрахунками на енергоринку, і "ДТЕК" у цьому відіграє не останню роль.

"Є групи, які в ринок платять значно менше коштів, ніж із нього забирають", - сказав він.

Міністр додав, що різко погіршилися розрахунки з ринком "ДТЕК Дніпрообленерго", "ДТЕК Донецькобленерго", "Київенерго", "Львівобленерго" та "Прикарпаттяобленерго".

За інформацією В.Демчишина, в грудні 2014 борги під час розрахунків з "Енергоринком" становили 3 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА