11:05 24.01.2015

СБУ оприлюднила оновлений тимчасовий порядок в'їзду/виїзду з непідконтрольної Україні території на сході країни

2 хв читати
СБУ оприлюднила оновлений тимчасовий порядок в'їзду/виїзду з непідконтрольної Україні території на сході країни

Служба безпеки України на своєму сайті опублікувала оновлений тимчасовий порядок в'їзду на непідконтрольну України територію на сході країни і виїзду звідти для громадян України та іноземців (осіб без громадянства).

"Відповідно до тимчасового порядку здійснення контролю за переміщенням осіб, транспортних засобів та вантажів уздовж лінії зіткнення в межах Донецької та Луганської областей, в'їзд на неконтрольовану територію та виїзд із неї громадян України та іноземців (осіб без громадянства) здійснюється за умови пред'явлення паспортного документа та пропуску, виданого координаційними групами або координаційним центром", - ідеться в тексті.

Оформлення таких перепусток здійснюється безкоштовно координаційним центром при штабі АТО в Краматорську (Донецька обл.) І координаційними групами, створеними при управліннях (відділах) МВС в Дебальцеве, Великій Новосілці, Маріуполі (всі - Донецька обл.) І Старобільську (Луганська обл.).

Для переміщення людей за різними напрямками функціонують пропускні пункти: "Луганськ - Станиця Луганська - Широке" - контрольний пункт "Станиця Луганська"; "Донецьк-Маріуполь (через Волноваху)" - контрольний пункт "Бугас"; "Горлівка-Артемівськ" - контрольний пункт "Миколаївка"; "Новоазовськ-Красноармійськ-Талаківка- Маріуполь" - контрольний пункт "Маріуполь-1".

Крім того, виділені дорожні коридори: "Луганськ - Лисичанськ" - контрольний пункт "Лисичанськ"; "Донецьк-Курахове" - контрольний пункт "Курахове" й "Георгіївка"; "Фащівка-Дебальцеве-Артемівськ" - контрольний пункт "Артемівськ".

У СБУ пояснили, що перепустки видаються для одноразового і багаторазового в'їзду або виїзду на термін, зазначений у заяві громадянина. Видача перепусток здійснюється протягом 10 днів з дати подання необхідних документів. Дані про дітей до 18 років вносяться в документи батьків.

На сайті спецслужби також зазначено, які документи необхідно подати для отримання такого пропуску.

"Наявність пропуску не виключає перевірки посадовими особами, які несуть службу на блокпосту, на контрольному пункті в'їзду/виїзду документів, що підтверджують мету в'їзду/виїзду на неконтрольовану (контрольовану) територію", - повідомляє сайт СБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА