17:30 27.01.2015

Київ надав Москві факти порушення Мінських домовленостей - МЗС

2 хв читати
Київ надав Москві факти порушення Мінських домовленостей - МЗС

Україна надала Росії факти порушення регулярними підрозділами російських Збройних сил спільно з незаконними збройними формуваннями Мінських домовленостей і режиму припинення вогню на Донбасі, повідомив спікер Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс.

"Зокрема, в ноті наведено численні факти порушення регулярними підрозділами Збройних сил РФ спільно з незаконними збройними формуваннями досягнутих 5 та 19 вересня 2014 року в Мінську домовленостей, а також оголошеного з 9 грудня режиму припинення вогню в окремих районах Донецької та Луганської областей", - сказав він на брифінгу у вівторок.

Є.Перебийніс зазначив, що цю ноту МЗС України направило до МЗС РФ 24 січня. У ній, за його словами, "висловлено категоричний протест у зв'язку з тривалими актами агресії проти України, продовженням дій, спрямованих на подальшу ескалацію ситуацію в Україні, а також підтримкою Росією терористичної діяльності НЗФ".

У ноті зазначено, що протягом 20-24 січня зафіксовано понад 400 випадків артилерійсько-мінометних обстрілів сил АТО загалом, а також концентрацію та пересування військової техніки й особового складу ЗС РФ на території Донецької та Луганської областей. Крім того, здійснюється терористична діяльність, внаслідок якої є жертви серед місцевого населення.

"Компетентні органи України в цей період зафіксували пересування з території Росії у напрямку до держкордону України колон техніки російських Збройних сил, зокрема на території Ростовської області", - сказав Є.Перебийніс.

МЗС України закликає Росію негайно припинити міжнародно-протиправні дії, відвести війська від українсько-російського кордону, а також розслідувати всі злочини проти України, вчинені з території Росії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА