12:27 28.01.2015

Прокуратура Житомирської області розслідує справу про зловживання службовим становищем посадовими особами УДАІ

2 хв читати
Прокуратура Житомирської області розслідує справу про зловживання службовим становищем посадовими особами УДАІ

Прокуратура Житомирської області розпочала досудове розслідування про можливе зловживання службовим становищем посадовими особами УДАІ в області.

"Як повідомив колишній співробітник УДАІ в області у відеоролику, розміщеному в мережі Інтернет, на його думку, посадові особи відомства вчинили неправомірні дії", - повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

Відомості кваліфіковано за ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Як повідомляє прес-служба МВС, інформацію, оприлюднену колишнім інспектором ДАІ, перевіряє комісія міністерства. До її складу увійшли представники департаменту внутрішньої безпеки, інспекції з особового складу та департаменту ДАІ. Для здійснення перевірки комісія виїде до Житомира. На час перевірки від виконання службових обов'язків відсторонено керівника УДАІ області, а також керівників підрозділів ДАІ Житомира та Житомирського району.

Як повідомляє МВС, в Інтернеті з'явилося відео, на якому чоловік у формі інспектора ДАІ розповідає про корупційні схеми в Управлінні ДАІ УМВС України в Житомирській області, а також про свою участь у вчиненні низки корупційних злочинів. "Зокрема, чоловік розповів, що був працевлаштований на службу після того, як дав невстановленій особі хабара в сумі $1,5 тис. Після цього протягом 2010-2014 рр. керівники ДАІ систематично вимагали у нього гроші, внаслідок чого він був вимушений займатися поборами з учасників дорожнього руху", - йдеться в повідомленні міністерства. Частину виручених коштів даішник віддавав керівництву, а частину залишав собі і витрачав на особисті потреби.

Встановлено, що чоловік на відео - колишній інспектор ДПС відділу ДАІ з обслуговування Житомира, старший сержант міліції, його звільнено з органів внутрішніх справ наприкінці грудня 2014 року за систематичні прогули.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА