14:23 28.01.2015

Наявні у киян жетони для проїзду в метро після збільшення вартості проїзду обмінюватимуть два до одного

2 хв читати
Наявні у киян жетони для проїзду в метро після збільшення вартості проїзду обмінюватимуть два до одного

Запасатися на майбутнє жетонами для проїзду в Київському метрополітені перед подорожчанням вартості разової поїздки з 2 грн до 4 грн безглуздо, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі метрополітену.

Так, при введенні нової вартості разового проїзду жетони старого зразка обмінюватимуть на жетони нового зразка за принципом два до одного: два жетони старого зразка будуть замінені на один жетон нового пропорційно дворазовому збільшенню вартості.

Аналогічний принцип працюватиме і для кількості поїздок на безконтактних проїзних картках: за підвищення вартості проїзду у разі знаходження на карті, наприклад, 20 поїздок, їхню кількість буде скорочено до 10.

Щодо місячних проїзних квитків для поїздок в метро у прес-службі уточнили, що всі проїзні, придбані для проїзду в лютому, діятимуть до кінця лютого і мають фіксовану на сьогоднішній день ціну.

Дата, з якої вступлять в силу нові тарифи на проїзд у міському громадському транспорті, поки ще не визначена, оскільки не опубліковано фінальний, підписаний головою КМДА, документ, що регулює це питання. Раніше зазначалося, що підвищення тарифів очікується в лютому 2015 року.

Як повідомлялося, згідно з проектом розпорядження Київміськдержадміністрації "Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків у міському пасажирському транспорті, що працює у звичайному режимі руху", запропоновано встановити разову вартість проїзду у метрополітені та міській електричці на рівні 4 грн, разову вартість проїзду у трамваї, автобусі, фунікулері запропоновано встановити на рівні 3 грн.

У разі використання пластикової безконтактної картки запропоновано встановити вартість при перевезеннях в метро: 1-9 поїздок - по 4 грн, 10-19 поїздок - 3,9 грн, 20-29 поїздок - 3,8 грн, 30-39 поїздок - 3,7 грн, 40-49 поїздок - 3,6 грн, 50 поїздок - 3,5 грн.

Заставну вартість пластикової безконтактної картки запропоновано встановити в розмірі 12 грн. Кількість поїздок, що може бути одноразово придбана на пластикову безконтактну картку, не може перевищувати 50. Загальна кількість поїздок, що може бути придбана на пластикову безконтактну картку, не може перевищувати 100.

Згідно з проектом документа, вартість місячного проїзного на один вид транспорту запропоновано встановити на рівні: для автобуса, трамвая, фунікулера та тролейбуса - 130 грн, міської електрички - 150 грн.

За словами начальника управління цінової політики департаменту економіки та інвестицій КМДА Василя Яструбинського, місячний проїзний на метро матиме три варіанти - до 46, до 60 поїздок і без визначення їхньої кількості. Їхня вартість становитиме відповідно 150, 190 і 300 грн.

Випуск річних проїзних, згідно з новими пропозиціями, не заплановано, проте, за словами В. Яструбинського, після впровадження електронного квитка на проїзд у комунальному транспорті київська влада повернеться до розгляду можливості їх випуску.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Швейцарія перемогла в "Євробаченні-2024", Україна посіла 3 місце

ШВЕЙЦАРІЯ ПЕРЕМОГЛА В "ЄВРОБАЧЕННІ-2024". УКРАЇНА ПОСІЛА 3 МІСЦЕ

Частина української делегації у фіналі "Євробачення-2024" одягнена у футболки "Free Azovstal Defenders"

До складу нацжюрі "Євробачення-2024" увійшли Alyosha, Горова, Коляденко, Томільченко і Нагорняк

Нацжурі України на "Євробаченні-2024" поставило найвищі бали Швейцарії, Ірландії та Швеції

ЦАХАЛ закликає евакуюватися жителів Гази, які залишилися в Рафасі, напередодні розширення військової операції

Польща зміцнює східний кордон через загрози гібридної війни з боку Білорусі

УЗ відключила підсвічування п'яти найбільших вокзалів країни для зменшення споживання електроенергії

Alyona Alyona & Jerry Heil зі сцени у фіналі "Євробачення-2024": Єдності для світу, мир і свободу для України

Вибух у Броварах стався під час затримання правопорушника, який кинув гранату в поліцейського - МВС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА