17:31 29.01.2015

Друге засідання комісії з проблем гірників відбудеться в п'ятницю - Волинець

2 хв читати
Друге засідання комісії з проблем гірників відбудеться в п'ятницю - Волинець

Друге засідання комісії з проблем вугледобувних підприємств, створеної за дорученням прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, відбудеться в п'ятницю, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець.

"Перше засідання вдалося провести сьогодні лише під вечір. Представник МЕРТ так і не з'явився, а представники Мінфіну та Мінсоцполітики не орієнтувалися в питанні ... Друге засідання буде завтра в 12:00. У будь-якому разі, важливо провести - там будуть не лише представники міністерств, але й учасники енергоринку, НКРЕКУ, ДТЕК. Можливо, вдасться домовитися про те, щоб все-таки брали вугілля львівсько-волинського басейну, а не закуповували паливо аналогічної якості за кордоном. Депутати почнуть роботу над можливими змінами в держбюджет", - сказав він.

За словами М. Волинця, серед вимог шахтарів, які раніше провели пікет Кабінету Міністрів України: виплата заборгованості із заробітної плати за 2014 рік та стабільна оплата праці в 2015 році, повернення держдотацій для шахт і пільг для шахтарів. Крім того, гірники вимагають збалансувати платежі на енергоринку.

За даними М. Волинця, на сьогодні генерувальні компанії заборгували держшахтам близько 1 млрд грн. Крім того, голова НПГУ вважає неприйнятною ситуацію, за якої замість використання вітчизняного вугілля марки Г, Україна в нічні періоди імпортує "надлишкову" електроенергію з Росії. "Замість того, щоб платити своїм шахтарям, ми віддаємо гроші країні-агресору", - резюмував він.

Як повідомлялося, 28 січня під будівлею Кабінету Міністрів відбувся пікет близько 300 шахтарів, які вимагали підтримати вугільну промисловість і забезпечити її працівникам соціальні гарантії.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив створити погоджувальну комісію за участю профспілок шахтарів та керівництва шахт з метою затвердження програми реформування вугільної промисловості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА