17:32 29.01.2015

"Мотиваційну" постанову Кабміну про заохочення учасників АТО буде виконано за рахунок коштів із бюджету Міноборони - Муженко

2 хв читати
"Мотиваційну" постанову Кабміну про заохочення учасників АТО буде виконано за рахунок коштів із бюджету Міноборони - Муженко

Кошти на виконання урядової постанови щодо мотивації учасників АТО буде виділено з бюджету Міністерства оборони, заявив начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко.

"Уряд ухвалив цю постанову вчора, нині в Міністерстві оборони розробляють інструкцію щодо реалізації позицій цієї постанови. Що стосується коштів, то вони на сьогодні є у бюджеті Міністерства оборони. Я думаю, цей документ має стати серйозною мотивацією для людей, охочих взяти участь у мобілізації, а також мотивуватиме тих військовослужбовців, які вже зараз виконують завдання в зоні АТО", - сказав він під час зустрічі з військовими аташе іноземних держав, акредитованих в Україні, в Києві в четвер.

Кабінет Міністрів України в середу ухвалив постанову, за якою учасники АТО отримуватимуть додаткову винагороду за знищення військової техніки противника і їм буде збільшено грошове забезпечення.

Постанова Кабміну передбачає виплату у дворазовому розмірі грошового забезпечення військовослужбовцям, які беруть безпосередню участь в АТО та військових конфліктах, у триразовому розмірі - грошове забезпечення військовослужбовцям, які беруть безпосередню участь у бойових діях від моменту оголошення воєнного часу.

У Міноборони також інформують, що "за кожну добу безпосередньої участі військовослужбовця у бойових діях" він отримуватиме 1 тис. грн.

Постанова уряду також передбачає додаткову винагороду за знищення військової техніки противника.

"Так, за знищення автомобіля винагорода становить десять мінімальних заробітних плат (12 тис. грн); танка - 40 мінімальних заробітних плат (48 тис. грн); реактивної системи залпового вогню - 50 мінімальних заробітних плат (60 тис. грн); бойового літака - 100 мінімальних заробітних плат (121 тис. грн)", - йдеться в повідомленні.

Постанова набуває чинності з дня її офіційної публікації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА