20:10 29.01.2015

ПАРЄ закликала РФ звільнити українського режисера Сенцова - ЗМІ

2 хв читати

Парламентська асамблея Ради Європи звернулася до Російської Федерації із закликом звільнити українського кінорежисера Олега Сенцова, пише "Європейська правда" в четвер.

За даними видання, про це йдеться в резолюції про захист свободи ЗМІ, прийнятій 29 січня. "Асамблея із заклопотаністю зазначає, що О.Сенцов, затриманий у травні в Сімферополі та пізніше доставлений в Москву, досі перебуває під слідством. Враховуючи рішення ООН про незаконність анексії Криму, О.Сенцова має бути невідкладно передано правоохоронним органам України", - зазначено в документі.

Як повідомлялося, раніше ПАРЄ також прийняла рішення з вимогою до РФ відпустити українську льотчицю, народного депутата України, члена української делегації в ПАРЄ Надію Савченко, що перебуває в ув’язненні в Москві. Водночас рішення асамблеї не мають зобов'язального характеру.

11 травня 2014 року співробітники російських правоохоронних органів затримали О.Сенцова в анексованому Криму. 19 травня з'явилася інформація про те, що його переведено до московського СІЗО. Представники О.Сенцова раніше неодноразово заявляли, що він під час затримання зазнав побиття і погроз, у зв'язку з чим захист звернувся до СК РФ.

У ФСБ Росії 30 травня повідомили про затримання на території Криму членів диверсійно-терористичної групи "Правого сектора" - О.Сенцова, Геннадія Афанасьєва, Олексія Чирнія, Олександра Кольченка, яких підозрюють у підготовці диверсійно-терористичних актів у низці міст півострова.

Із закликами звільнити О.Сенцова виступали, зокрема, Верховна Рада України, Європейська кіноакадемія та Державний департамент США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА