11:25 31.01.2015

Гуманітарні колони МНС Росії перетнули кордон з Україною

1 хв читати
Гуманітарні колони МНС Росії перетнули кордон з Україною

Автоколони МНС з гуманітарним вантажем перетнули російський кордон і почали рух у бік Донецька та Луганська, повідомили "Інтерфаксу" в суботу в прес-службі МНС Росії.

"У Ростовській області на пунктах пропуску "Матвєєв Курган" і "Донецьк" завершилося митне оформлення гуманітарного вантажу. Після цього понад 80 машин почали рух у Донецьк і приблизно стільки ж - Луганськ", - сказав співрозмовник агентства.

Кожна з колон везе понад 750 тонн гуманітарної допомоги. Загалом таким чином на Донбас буде доставлено понад 1,5 тис. тонн вантажів, серед яких продукти харчування, медикаменти, будівельні матеріали, предмети першої необхідності.

Раніше речник МЗС України Євген Перебийніс прокоментував намір Росії відправити в Україну чергову колону з "гуманітарною допомогою 31 січня.

"Така допомога має надходити виключно за погодженням з урядом України та згідно з українським національним законодавством, загальновизнаною міжнародною практикою, а також погодженими з міжнародними організаціями модальностями її доставлення на територію України", - йдеться в повідомленні прес-служби МЗС України.

Є.Перебийніс наголосив, що попередні "гуманітарні вантажі" "надходили з грубим порушенням вищезазначених правил".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА