12:19 31.01.2015

Тристороння контактна група пропонує для переговорів у Мінську низку конкретних заходів із деескалації конфлікту на сході України

1 хв читати
Тристороння контактна група пропонує для переговорів у Мінську низку конкретних заходів із деескалації конфлікту на сході України

Контактна тристороння група пропонує закріпити в документі, який може бути підписано в Мінську 31 січня, низку конкретних кроків із деескалації конфлікту на сході України.

Як повідомляється на сайті ОБСЄ, документ було підготовлено під час зустрічі президента України Петра Порошенка з тристоронньою контактною групою 28 січня і доопрацьовано 29 січня.

"Напередодні консультацій у Мінську тристороння контактна група дійшла розуміння, що необхідно досягти подальших практичних кроків: підписати угоду про негайне припинення вогню і відведення важкого озброєння від лінії зіткнення (лінії розмежування), як це було узгоджено у Мінському меморандумі 19 вересня 2014 року; ліквідувати обмеження для поставок основних товарів та гуманітарної допомоги в уражені (війною) райони Донецької та Луганської області, а також досягти суттєвого прогресу щодо звільнення заручників", - наголошується в повідомленні.

У повідомленні також наголошується, що контактна тристороння група готова вирушити в Мінськ у суботу, 31 січня, для того, щоб мати ще один раунд консультацій і завершити узгоджені домовленості зі сторонами, що підписали протокол і Мінський меморандум, спрямовані на реалізацію мирного плану президента України.

Як повідомлялося, зустріч контактної групи, запланована на 30 січня в Мінську, не відбулася. Наступна зустріч може відбутися в Мінську в суботу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

Держдеп заявив про намір скористатися правом конфіскувати російські активи у США

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА