16:57 31.01.2015

Міноборони просить ВР повернути пільги на санаторно-курортне лікування та безкоштовний проїзд у відпустку для військовослужбовців та членів їхніх сімей

2 хв читати
Міноборони просить ВР повернути пільги на санаторно-курортне лікування та безкоштовний проїзд у відпустку для військовослужбовців та членів їхніх сімей

Міністерство оборони України закликає парламент внести зміни до законодавства щодо соціального забезпечення військовослужбовців.

"Із метою покращення привабливості військової служби бачиться доцільною підтримка Верховною Радою таких пропозицій: відновити право військовослужбовців та членів їхніх сімей на пільгове санаторно-курортне лікування в закладах Міноборони, що, зокрема, дає змогу розширити можливості надання медичної та психологічної реабілітації військовослужбовців-учасників АТО", - сказав перший заступник міністра оборони Іван Руснак під час слухань комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони в суботу.

Також, за його словами, необхідно відновити право військовослужбовців та членів їхніх сімей на безкоштовний проїзд у відпустку в межах України та пільгове користування житлом.

Водночас, він повідомив, що на сьогодні у ЗСУ понад 60% особового складу не використали відпустку за минулий рік.

В.Руснак наголосив, що Міноборони наполягає на наданні можливості військовослужбовцям брати невикористану щорічну відпустку протягом наступного календарного року з правом використовувати її частинами.

Як пояснив перший заступник глави Міністерства оборони, наразі військовослужбовці можуть брати відпустку тільки в першому кварталі наступного календарного року, ділити її на дві частини, при цьому перша частина має бути більшою за 24 доби.

Також Міноборони пропонує збільшити військовослужбовцям-учасникам АТО розмір пенсії за вислугою років. "(Пропонується - ІФ) збільшити для військовослужбовців, які брали участь в АТО і визнані учасниками бойових дій, максимальний розмір пенсій за вислугу років під час звільнення з військової служби до 90% відповідної суми грошового забезпечення", - сказав перший заступник міністра оборони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА