22:03 31.01.2015

Київ заявляє про зрив Мінських консультацій щодо ситуації на Донбасі з боку лідерів сепаратистів і очікує реакції Росії - Кучма

1 хв читати
Київ заявляє про зрив Мінських консультацій щодо ситуації на Донбасі з боку лідерів сепаратистів і очікує реакції Росії - Кучма

Другий президент України, член Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма заявив про зрив запланованого на 31 січня раунду консультацій із представниками самопроголошених "ДНР" і "ЛНР" лідерами сепаратистів.

"Сьогоднішні консультації щодо Плану виконання Мінських домовленостей, які містять перелік конкретних заходів, спрямованих на швидку деескалацію ситуації, були зірвані у зв'язку з неявкою підписантів Мінських документів О.Захарченка та В.Плотницького, ультимативними заявами їх представників Д.Пушиліна і В.Дейнега, а також їх відмовою обговорювати План заходів із негайного припинення вогню та відведення важкого озброєння", - сказав Л.Кучма в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" в суботу ввечері.

Раніше представники сепаратистів висунули ультимативні вимоги про одностороннє припинення вогню з боку української влади.

Л.Кучма зазначив, що позиція офіційної влади України полягає в наступному:

"Українська сторона не сприймає жодних ультиматумів і попередніх умов. Наша принципова позиція з питання мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей залишається незмінною - повне та неухильне виконання домовленостей, письмово закріплених у Мінську 5 і 19 вересня 2014 року, починаючи з негайного встановлення режиму припинення вогню"

Другий президент України наголосив, що очікує вже найближчим часом на офіційну реакцію з боку Російської Федерації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА