16:28 01.02.2015

РФ укотре порушила норми міжнародного права відправивши в Україну свій "гумконвой" - РНБО

1 хв читати
РФ укотре порушила норми міжнародного права відправивши в Україну свій "гумконвой" - РНБО

У рамках чергового "гумконвою" з Росії державний кордон України перетнули 175 вантажівок, повідомив заступник директора Інформаційно-аналітичного центру РНБО Володимир Польовий.

"На цьому тлі (напруженої ситуації в зоні АТО - ІФ) фіксується прибуття з Російської Федерації чергового, 12-го, так званого гуманітарного конвою. Згідно із заявою МНС Росії, на Донбас прибуло 1,5 тис тонн вантажу. Так, в напрямку Донецька проїхало 85 вантажівок, а в Луганськ - 90", - сказав В.Польовий на брифінгу в неділю в Києві.

При цьому він наголосив, що направляючи цей "гумконвой" без узгодження з Україною і без контролю з боку Міжнародного Червоного Хреста, Росія вкотре порушила норми міжнародного права.

"На момент прибуття т. зв. гуманітарного конвою у пункт пропуску "Донецьк" (РФ) представники Міжнародного комітету Червоного Хреста були відсутні. Представники Прикордонної та Фіскальної служб України здійснили лише візуальний огляд вантажівок", - зазначив В. Польовий.

При цьому він наголосив, що після прибуття попередніх "гумконвоїв" на Донбас "неодноразово фіксувалася активізація бойовиків і збільшення кількості обстрілів сил АТО".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА