11:07 02.02.2015

Створення штабу з координації добровольчих батальйонів допомогло б Генштабу ЗСУ - Ярош

2 хв читати
Створення штабу з координації добровольчих батальйонів допомогло б Генштабу ЗСУ - Ярош

Народний депутат України (позафракційний), лідер партії "Правий сектор" Дмитро Ярош відзначає актуальність створення спеціального штабу з координації дій добровольчих батальйонів, що беруть участь у бойових діях на сході країни.

В ефірі телеканалу "1+1" у неділю ввечері Д.Ярош, який після поранення в зоні АТО перебуває в лікарні Дніпропетровська, розповів, що почувається нормально. "Одужую", - сказав лідер "Правого сектора".

Оцінюючи кадрові призначення в Генштабі ЗСУ, зокрема, відновлення на посаді першого заступника начальника Генштабу генерала Геннадія Воробйова, Д.Ярош сказав: "Усі останні призначення, які відбуваються в Генштабі, і в керівництві АТО, оцінюю позитивно... Думаю, що якість управління військами на території бойових дій покращуватиметься (з призначенням Г.Воробйова - ІФ)".

Депутат також наголосив, що своєчасно було б створити спеціальний штаб для координації дій добровольчих підрозділів. "Таких батальйонів на фронті близько 40, обмін розвідувальною інформацією, координація дій між добровольчими підрозділами своєчасні... На хвилі певної дискредитації добровольчого руху для нас це дуже важливо", - заявив депутат.

Д.Ярош пояснив, що такий орган координував би роботу добровольчих батальйонів і таким чином "була б допомога Генштабу".

Відповідаючи на запитання про те, як у Генштабі ставляться до такої ідеї, сказав: "Ще не знаю, не спілкувалися".

"Ми запропонуємо своє бачення цього штабу, цього координаційного органу, і тоді вже далі працюватимемо спільно", - зазначив він.

Говорячи про ситуацію в Дебальцевому і причини активізації бойовиків, Д.Ярош сказав: "Гадаю, що до політики будь-яка дія на фронті має відношення. У Дебальцевому ситуація нині дуже складна... Я на зв'язку з хлопцями, які там воюють. Вони тримаються добре, катастрофи ніякої немає. Про можливий наступ бойовиків у цьому напрямку говорили неодноразово. Сподіваюся, що у керівництва АТО є резерви, щоб задіяти їх для відбиття ударів на дебальцівському напрямку", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА