11:07 03.02.2015

Жертвами артобстрілів у смт Новотошківському на Луганщині стали дві місцевих мешканки, знищено будинки та магазини - ОДА

2 хв читати
Жертвами артобстрілів у смт Новотошківському на Луганщині стали дві місцевих мешканки, знищено будинки та магазини - ОДА

Селище Новотошківське Попаснянського району Луганської області зазнає артобстрілів з боку бойовиків. Загинуло дві місцеві мешканки, ще один чоловік поранений, повідомляє прес-служба голови Луганської облдержадміністрації Геннадія Москаля.

"Селище Новотошківське, поблизу 29-го блокпоста на Бахмутці, за два останні дні зазнало масованого обстрілу із систем "Град". У центрі села вибухнули кілька десятків реактивних снарядів. Є прямі попадання в житлові будинки, школу і магазини. Кілька приміщень зруйновано вщент, вони згоріли, інші дуже пошкоджені. Від осколкових поранень загинуло дві жінки 63 і 74 років, ще одна людина (75 років) поранена", - зазначено в повідомленні.

У селищі не вдалося відновити електроенергію та центральне водопостачання, більшість людей виїхала звідси у безпечні місця. Зараз у Новотошківському близько 400 осіб (у мирний час було понад 2200 мешканців).

Г.Москаль також поінформував про ситуацію в н.п. Кримському (за кілька кілометрів від колишнього 31-го блокпоста). Так, напередодні снарядами з "Градів" було пошкоджено сім житлових будинків. Стріляли з боку села Фрунзе, окупованого так званими козаками, зазначає голова ОДА.

За його даними, з Кримського виїхало близько 80% населення, ще кілька десятків осіб з речами чекають на таку можливість. Для їх евакуації буде залучено військову техніку.

"Триває вивезення людей із інших сіл, на лінії вогню. Вчора із Стахановця (входить до м. Золотого-3) військові вивезли в бік Лисичанська близько 70 місцевих жителів. У селі залишилися тільки пенсіонери, виїжджати зі своїх помешкань поки що відмовляються", - зазначив Г.Москаль.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У понеділок в Україні, крім західних областей, подекуди невеликий дощ - Укргідрометцентр

Повідомлено про підозру чоловіку, який кинув гранату в поліцейського в Броварах - поліція

США запропонували Ізраїлю розвіддані, щоб уникнути вторгнення в Рафах - ЗМІ

Глядачі України на Євробаченні-2024 поставили найвищі бали Швейцарії, Хорватії та Ірландії

Мінкультури подякувало Alyona Alyona & Jerry Heil за гідне представлення України на Євробаченні-2024

Однією з цілей наступу РФ у Харківській області, можливо, є створення "буферної зони" для захисту Бєлгорода - ISW

ППО знищила ворожий БПЛА у Дніпропетровській області - голова ОВА

Унаслідок обстрілу Новоселівки Першої поранено людину - голова Донецької ОВА

Зеленський у День матері подякував українкам за їхню важку працю, доброту й надзвичайну мужність у складний для країни час

На Харківщині за добу внаслідок обстрілів загинули троє мирних жителів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА