12:11 04.02.2015

Приватбанк і Укрсоцбанк підвищили курс продажу долара за картками до 22-22,2 грн/$1

2 хв читати
Приватбанк і Укрсоцбанк підвищили курс продажу долара за картками до 22-22,2 грн/$1

Найбільший в Україні Приватбанк (Дніпропетровськ) у середу знизив курс гривні за картковими операціями з конвертацією і для поповнення валютних вкладів з 20/21,322 грн/$1 до 21/22,0264 грн/$1, повідомляється на його сайті.

Згідно з інформацією на сайті Укрсоцбанк (Київ), ця фінансова установа, як і Приватбанк, що входить до групи найбільших на українському ринку, також стала купувати і продавати долар за картками на гривню дорожче - на рівні 18,7/22,2 грн/$1.

Низка інших найбільших банків також істотно опустила курс гривні, продаючи долар за картковими операціями за 21-21,5 грн/$1, проте державний Ощадбанк знизив його трохи - з 18,8/20,26 грн/$1 до 18,9/20,40 грн/$1.

Національний банк України (НБУ) напередодні знизив офіційний курс до нового історичного мінімуму 16,241449 грн/$1, проте на міжбанку гривня у вівторок подешевшала з 21,4 грн/$1 до 22,2 грн/$1.

Як повідомлялося, з осені минулого року, після введення адміністративних обмежень на валютному ринку офіційний курс гривні розійшовся з її курсом на готівковому і міжбанківському валютному ринку. На початку цього року розрив між курсами збільшився з 1-1,5 грн/$1 до 4 грн/$1 і більше. Відмінність реальних курсів від тих, які банки подають до системи Нацбанку, як правило, досягається за рахунок введення додаткових комісійних або інших хитрощів.

НБУ заявляв, що стурбований цією проблемою багатокурсності в країн й має намір поступово її вирішити, проте зазначав, що повністю позбутися її можна буде лише у разі відмови від адміністративних обмежень. На початку цього тижня керівництво Нацбанку на зустрічі банкірами, за твердженням останніх, повідомило про рішення з 5 лютого відмовитися від використання індикативного курсу, забезпечивши єдиний ринковий курс гривні на міжбанківському валютному ринку.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА