17:40 04.02.2015

Мер Запоріжжя проходить свідком у трьох справах, остаточний процесуальний статус можна визначити після вручення повістки - прокуратура

2 хв читати
Мер Запоріжжя проходить свідком у трьох справах, остаточний процесуальний статус можна визначити після вручення повістки - прокуратура

Міський голова Запоріжжя Олександр Сін, який виїхав із міста, за його словами, в зону АТО, проходить як свідок у трьох кримінальних справах. Остаточно визначитися з процесуальним статусом мера правоохоронні органи обіцяють, коли зможуть особисто вручити йому повістку.

Як розповів агентству "Інтерфакс-Україна" заступник прокурора Запорізької області Петро Чорний, наразі О.Сін "проходить як свідок у трьох кримінальних прова д женнях, відкритих за ст. 172 КК України (грубе порушення законодавства про працю), за ст. 364 КК (зловживання владою або службовим становищем), ст. 294 КК (організація масових заворушень)".

"Відповідно до чинного законодавства, в розшук можна оголосити людину, якій було особисто повідомлено про підозру. Меру про підозру повідомлено не було. Остаточно визначитися з процесуальним статусом Сіна в цих справах можна тоді, коли ми йому вручимо повістку", - зазначив П.Чорний.

У прес-службі Запорізької мерії повідомили, що О.Сін узяв відпустку на 30 календарних днів.

У військовому комісаріаті Запорізької області зазначили, що не призивали О.Сіна до мобілізації.

Як повідомлялося, прокуратура Запорізької області заявила, що слідчі вже кілька тижнів не можуть вручити повістку на допит міському голові Запоріжжя О.Сіну у низці досудових розслідувань. Наразі телефони мера відключені, а сам міський голова написав у соцмережах, що "вирушив у зону АТО".

Прокуратура шукає можливість вручити мерові Запоріжжя повістку особисто "незалежно від того, де він перебуває".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА