19:37 04.02.2015

Фірташ і Льовочкін викупили 29% частку "Первого канала" в "Інтері" через кіпрську Vacea Ventures

2 хв читати

Пакет акцій ПрАТ "Телеканал "Інтер" у розмірі 29%, що належав ВАТ "Первый канал" (Москва, РФ), було перереєстровано на кіпрську Vacea Ventures Limited, йдеться в повідомленні "Інтера" в системі розкриття НКЦПФР у середу.

Згідно з ним, операцію відбувалася 3 лютого.

Як повідомлялося, того дня Group DF українського бізнесмена Дмитра Фірташа повідомила про те, що GDF Media Limited і підконтрольна їй Inter Media Group Limited сконцентрували 100% "Інтер", викупивши 29% у "Первого канала" і 10% у ТОВ "Пегас телебачення" (Україна).

"Таким чином, 100% акцій телеканалу "Інтер" повністю контролюються і управляються компаніями, власниками яких є Дмитро Фірташ (мажоритарний пакет) і Сергій Льовочкін (міноритарний пакет)", - зазначалося в інформації Group DF.

Згідно з нею, 29% акцій російського "Первого канала" було придбано за ринковою вартістю - за $100 млн, а операція з викупу не була в пріоритеті групи, однак її довелося прискорити через політичний тиск, який чинять на медіагрупу окремі представники влади.

Прес-служба Group DF також уточнила, що GDF Media Limited ще в лютому 2013 року отримала в Антимонопольному комітеті України попередній дозвіл на придбання контролю над групою компаній, до складу якої входить і телеканал "Інтер", тому отримання додаткового дозволу на угоду з "Первым каналом" не було потрібне.

Згідно з даними Держреєстру, власниками ПрАТ "Телеканал "Інтер" до останнього часу були ТОВ "Український медіа-проект" - 61%, ВАТ "Первый канал" (РФ) - 29% і ТОВ "Пегас телебачення" - 10%, яке, у свою чергу, на 100% належить компанії "Пегас Ентертаймент Лімітед" (Британські Віргінські о-ви).

Чистий дохід ПрАТ "Телеканал "Інтер" у 2013 році скоротився на 26,1% - до 679,78 млн грн, а чистий збиток зріс на 44,3% - до 258,67 млн грн. Дані за 2014 рік відсутні.

До медіагрупи Inter Mediа Group Ltd. входять телеканали "Інтер", "Інтер+", НТН, К1, К2, "Ентер", "Ентер-Фільм", "Мега", Zoom, а також інші компанії у сфері продакшн і маркетингу. Найбільш популярним із них є телеканал "Інтер": згідно з даними Індустріального телевізійного комітету (ІТК), у грудні він лідирував за часткою глядачів серед усіх українських каналів із показником 15,15%, випереджаючи телеканал "1+1" і канал "Україна", у яких ці показники становили 10,4% та 8,98% відповідно.

У лютому 2013 року Д.Фірташ у партнерстві з тодішнім головою Адміністрації президента України, а нині народним депутатом Сергієм Льовочкіним придбали Inter Media Group у екс-першого віце-прем'єра України Валерія Хорошковського. Продавець пояснив цей крок відсутністю можливості забезпечувати розвиток групи, за його даними, угоду було укладено виходячи з оцінної вартості $2,5 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У G7 закликають до олімпійського перемир'я - комюніке

Країни G7 виділять Україні $50 млрд додаткового фінансування за рахунок доходів від заморожених активів РФ без шкоди для інших внесків - комюніке

Ситуація в українській енергосистемі наступного тижня буде складнішою - голова "Укренерго"

З півночі на фронті було вже 71 бойове зіткнення, на курахівському напрямку вбито 36, поранено 60 окупантів

Мирна жителька загинула через ворожий авіаудар по Глушківці на Харківщині - прокуратура

Відключення е/е в суботу будуть жорсткішими в період з 16:00 до 20:00 - "Укренерго"

Участь у Саміті миру візьмуть 100 делегацій, зокрема 57 глав держав і урядів - Швейцарія

Зеленський прибув до Швейцарії для участі в Глобальному саміті миру

Окупанти атакували Нікопольський район дронами та з артилерії, поранена 17-річна дівчина, зруйновані 7 приватних будинків

Росіяни обстріляли Шосткинську громаду, одна людина загинула - Сумська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА