20:08 04.02.2015

"Донбасенерго" просить скасувати рішення щодо припинення розрахунків за вироблену на окупованому Донбасі електроенергію

2 хв читати

ПАТ "Донбасенерго" звернулося до Міністерства енергетики та вугільної промисловості з проханням посприяти скасуванню Національною комісією, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) постанови №158 від 2 лютого 2015 року, згідно з якою ДП "Енергоринок" зобов'язали припинити розрахунки з виробниками е/е, установки або енергообладнання яких розташовані на не підконтрольній державі території.

Відповідне звернення "Донбасенерго" підтримали загальні збори членів Оптового ринку електроенергії (ОРЕ), що вібулися в середу.

У "Донбасенерго" звертають увагу, що Старобешівська ТЕС, що входить до генкомпанії, хоча й розташована на не підконтрольній державі території, але вироблена станцією е/е спрямовується в об'єднану енергосистему (ОЕС) України.

При цьому "Донбасенерго" раніше перереєструвалося з Донецька на Київ, а низка його структурних підрозділів - на підконтрольну державі Миколаївку (Донецька обл.) і продовжують виплачувати податки і збори до державного бюджету України.

"Ухвалені зміни скасовують плату "Донбасенерго" за відпущену в оптовий ринок електроенергію, що виробляється на обладнанні Старобешівської ТЕС, і повністю залишають підприємство без джерел фінансування", - йдеться у зверненні.

З огляду на це станція за якийсь час не зможе розраховуватися за поставлене паливо, що призведе до повної зупинки ТЕС.

У "Донбасенерго" зазначають, що компанія є виробником, а не постачальником е/е, і не має важелів впливу на підвищення рівня розрахунків за е/е, спожиту на не підконтрольній українській владі території.

"Донбасенерго" також звертає увагу, що у разі нескасування цієї постанови 2,5 тис. працівників СтТЕС залишаться без роботи і зарплати, припиниться погашення взятих генкомпанією кредитів, перерахування податків і соціальних відрахувань до бюджетів різних рівнів, а також робота з модернізації всіх блоків "Донбасенерго".

Постанова НКРЕКП №158 від 2 лютого 2015 року чинна протягом дії розпорядження Кабінету Міністрів про тимчасові надзвичайні заходи на ринку електроенергії.

Під дію цієї постанови, окрім СтТЕС "Донбасенерго", також потрапляє низка енергогенерувальнх установок інших компаній.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА