10:14 05.02.2015

Дебальцевський напрямок залишається найскладнішою ділянкою, але українські військові не поступаються противнику жодним метром землі - спікер АТО

2 хв читати

Найбільш напружена ситуація залишається на дебальцевському напрямку, але українські військові протистоять бойовикам, не поступаючись ні метра землі, запевняють у штабі АТО.

"Протягом ночі з 4 на 5 лютого противник 21 раз обстріляв позиції українських військ. З реактивних систем залпового вогню терористи здійснювали вогонь по Дебальцевому, Луганську, Тоненькому, Новій Григор’ївці", - повідомив спікер АТО Анатолій Стельмах на брифінгу в четвер.

За його даними, на луганському напрямку бойовики обстріляли Кримське, двічі - Станицю Луганську, Трьохізбенку; на донецькому напрямку - Красногорівку, Тоненьке, Водяне, Кам'янку. На маріупольському напрямку вогонь здійснювався по Сартанам (з артилерії і мінометів).

"У відповідь українські підрозділи завдали артилерійських ударів і змусили бандитів припинити обстріл", - наголосив А. Стельмах.

Він окремо зауважив, що найсильніший натиск ворога спостерігається саме на дебальцевському напрямку: тільки за ніч поблизу Чорнухіного та Міуса бойовики двічі намагалися штурмувати позиції українських військ.

"Усі атаки ворога армійські підрозділи успішно відбили, а втрати противника за добу, за попередніми даними, - 190 осіб загиблих і 7 одиниць знищеної техніки", - додав спікер АТО.

Відповідаючи на запитання про те, яка ситуація спостерігається наразі в Дебальцевому та населених пунктах навколо нього, А. Стельмах сказав: "Навколо Дебальцевого ситуація надалі залишається напруженою. У напрямку Дебальцевого триває обстріл українських позицій. Водночас українські військові жодного метра української землі не здають. Розмови про оточення або відхід українських військових є фейковими і не відповідають дійсності".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР повідомило про підозру в незаконному збагаченні колишньому начальнику ГУ внутрішньої безпеки СБУ Наумову

Глава МЗС Великої Британії відвідав Львів

У Києві на вихідні оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Енергетики оперативно повернули світло понад 13 тис. абонентам у двох районах Києва - Міненерго

На п'яти напрямках будівництво оборонних фортифікацій підходить до завершення - Міноборони України

Окупанти обстріляли Середина-Буду, 32 прикордонні села та селища, пошкоджені лікарня та 11 приватних будинків - ОК "Північ"

Повідомлено про підозру зловмисникам, які викрали з карток іноземних громадян майже 1,5 млн грн

Матеріали до 2-го читання законопроєкту про заборону афілійованих із РПЦ організацій оприлюднять після юрекспертизи

Росіяни обстріляли Курахове, двоє людей загинули

За минулу добу в Україні внаслідок обстрілів загинула одна дитина, восьмеро поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА