18:13 06.02.2015

Критична ситуація склалася в Україні з вакцинами від дифтерії та правця для планової вакцинації

2 хв читати
Критична ситуація склалася в Україні з вакцинами від дифтерії та правця для планової вакцинації

В Україні склалася критична ситуація з вакцинами від дифтерії та правця для проведення планової вакцинації дітей від шести років і доросліших, водночас, протиправцевий анатоксин для екстреної вакцинації у разі травм є в наявності, повідомив головний дитячий імунолог Києва, кандидат медичних наук Федір Лапій під час круглого столу в п'ятницю.

"Критична ситуація з вакцинами від дифтерії-правця для дітей від шести років, які мають іти до школи, а також для дорослих. Цієї вакцини ні на приватному ринку, ні в державних і комунальних медустановах немає", - заявив він.

За словами Ф.Лапія, відсутність цих вакцин спричинена тим, що "ми ці вакцини отримували від РФ, а російська вакцина не пройшла перереєстрацію через зміни законодавства".

"В Україні перереєстрації підлягають тільки препарати, які мають сертифікат GMP, а у російського виробника його не було, тому російські вакцини не могли бути ні зареєстровані, ні перереєстровані, а ми не можемо їх закуповувати. На сьогодні є проблема планової вакцинації від дифтерії і правця", - заявив він.

Водночас він зазначив, що восени 2014 року Україна отримала 300 тис. доз протиправцевого анатоксина доля профілактика правця для екстрених ситуацій і травм.

"З цього постачання Київ отримав 33 тис. доз, це запас по травмах для Києва на півтора року", - заявив він.

При цьому Ф.Лапій заявив про "проблему у відсутності комунікацій, коли лікарі, хірурги не знають, що в травмпункти були доставлені протиправцеві анатоксини".

Крім того, він повідомив, що ці вакцини доставлені у флаконах на 20 доз, тому травмпункти формують групи пацієнтів для проведення вакцинації з одного флакона.

"Профілактику правця можна провести впродовж двох тижнів з моменту травми", - пояснив головний дитячий імунолог Києва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА