13:33 10.02.2015

Задоволено майже 56% клопотань військових-учасників АТО на надання земельних ділянок - Держземагентсво

3 хв читати
Задоволено майже 56% клопотань військових-учасників АТО на надання земельних ділянок - Держземагентсво

Рішення про надання дозволів на розробку проектів землеустрою з відведення ділянок під будівництво, ведення особистого сільського господарства й садівництво станом на 10 лютого ухвалені за 13,027 тис., або 55,9% клопотань військовослужбовців-учасників антитерористичної операції (АТО) на сході України, які ще не скористалися правом безкоштовної приватизації землі, а також сімей загиблих силовиків.

Як повідомило Державне агентство земельних ресурсів (Держземагентство) у вівторок, йдеться про надання терорганами відомства й місцевою владою дозволів на землевідведення ділянок загальною площею понад 7,11241 тис. га.

Тільки за останній тиждень надано дозволи на відведення 1,59 тис. земельних ділянок різного цільового призначення, уточнили у відомстві.

Згідно з повідомленням, лідером з кількості позитивних рішень терорганов відомства і місцевою владою за останній тиждень є Київська область (934 од.), далі - Львівська (85 од.), Чернігівська (79 од.), Миколаївська (73 од.), Волинська (71 од.) і Сумська (66 од.) області.

За даними Держземагентства, від початку реалізації в червні-2014 вказаних ініціатив до 10 лютого від військовослужбовців-учасників АТО і членів сімей загиблих силовиків загалом надійшло 23,284 тис. заяв на надання земельних ділянок.

Найбільша кількість таких заяв на вказану дату надійшла землевпорядникам і органам місцевої влади у Волинській (2,815 тис. од.), Львівській (2,575 тис. од.), Миколаївській (2,119 тис. од.), Київській (2,301 тис. од.), Житомирській (1,781 тис. од.), Рівненській (1,62 тис. од.), Вінницькій (1,502 тис. од.), Закарпатській (1,476 тис. од.) і Чернігівській (1,349 тис. од.) областях.

Як повідомлялося з посиланням на Держземагентство, з червня минулого року до 3 лютого 2015 року терорганами відомства і місцевою владою прийняті рішення про надання дозволів на розробку проектів землеустрою по 11,437 тис. клопотань військовослужбовців-учасників АТО і сімей загиблих силовиків щодо відведення ділянок загальною площею 6,33153 га, з яких 2,34 тис. земельних ділянок загальною площею 1,6637 тис. га - в 2015 році.

При цьому на 3 лютого у власність цим категоріям громадян загалом передано 1,62 тис. ділянок загальною площею 618,52 га під будівництво, ведення особистого сільського господарства і садівництво, з яких 478 ділянок загальною площею 149,2 га - в 2015 році.

Уряд України 13 червня 2014 року підтримав ініціативу екс-глави Держземагентства Сергія Рудика про безкоштовне надання земельних ділянок у власність військовослужбовцям ЗСУ й інших військових формувань, а також співробітникам Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки, які захищають територіальну цілісність і суверенітет країни в її східних і південно-східних регіонах.

За даними Держземагентства, на 16 липня 2014 року для вказаних ініціатив може бути використаний земельний масив у кількості 2,521 тис. од., загальна площа якого становить 18,3802 тис. га в Україні, а заяви від військовослужбовців-учасників АТО про безкоштовне надання земельних ділянок розглядаються землевпорядниками в терміновому порядку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА