18:44 10.02.2015

ВР відхилила внесення змін до закону України про ОСББ

1 хв читати

Верховна Рада відхилила законопроект про внесення змін (з пропозиціями глави держави) до закону про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) щодо недопущення порушень прав власників квартир та нежилих приміщень (№0961).

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман поставив на голосування питання про відхилення цього законопроекту, і за цю пропозицію проголосували 164 депутати. Після цього спікер парламенту зазначив, що законопроект вважається відхиленим.

При цьому В.Гройсман не ставив на голосування питання щодо пропозиції президента України Петра Порошенка відхилити законопроект.

Пропозицію про відхилення законопроекту П.Порошенко аргументував тим, що передбачені законом зміни обмежують право співвласників багатоквартирного будинку надавати чи не надавати згоду на допуск до володіння та користування спільним майном осіб, що набувають членства в об'єднанні.

Перший заступник голови комітету з питань будівництва, містобудування, ЖКГ та регіональної політики Дмитро Андрієвський ("Блок Петра Порошенка") зауважив, що зазначеними змінами виконавчому органу багатоквартирного будинку надаються більші можливості порівняно з іншими членами об'єднання, що суперечить Конституції та Цивільному кодексу.

Законопроект "Про внесення змін до закону України "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку" (щодо недопущення порушень прав власників квартир та нежилих приміщень) був ухвалений Верховною Радою 2 вересня 2014 року під № 1671-VII, підписаний її головою та направлений на підпис президентові.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА