10:48 12.02.2015

Місія МВФ домовилася про нову програму EFF з Україною на $17,5 млрд - Лагард

2 хв читати
Місія МВФ домовилася про нову програму EFF з Україною на $17,5 млрд - Лагард

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ), що працювала в Києві з 12 січня д о 11 лютого 2015 року, досягла угоди на рівні персоналу з владою України про чотирирічну програму розширеного фінансування EFF (Extended Fund Facility, EFF) об'ємом SDR12,35 млрд (близько $17,5 млрд, або EUR15,5 млрд), повідомила директор-розпорядник Фонду Крістін Лагард у Брюсселі в четвер.

За її словами, крім того, нова програма передбачає більш широку порівняно з чинною програмою stand-by міжнародну фінансову підтримку. Враховуючи також намір влади України провести консультації з міжнародними кредиторами щодо підвищення стійкості суверенного боргу в середньостроковому періоді, МВФ оцінює загальний обсяг фінансової допомоги країні протягом чотирьох років на рівні $40 млрд, додала вона.

Як повідомлялося, рада директорів МВФ 30 квітня 2014 року схвалила кредитну програму stand-by для України в обсязі $16,67 млрд, розраховану на два роки, і на початку травня перерахувала перший транш - близько $3,2 млрд. Другий транш було надано 4 вересня в розмірі $1,39 млрд.

Проте в подальшому фінансування було припинено, зокрема, через тривале формування уряду України у зв'язку з достроковими парламентськими виборами.

12 січня 2015 року розпочався третій етап роботи місії МВФ для завершення другого перегляду виконання Україною програми stand-by.

При цьому Україна в січні звернулася до МВФ з проханням замінити програму stand-by програмою розширеного фінансування EFF (Extended Fund Facility, EFF), розрахованої на чотири роки. Влада України сподівається, що рада директорів МВФ ухвалить рішення про нову програму до кінця лютого.

У коаліційній угоді є пункт про зобов'язання членів коаліції виконувати програму МВФ, однак є інші пункти, які можуть цій програмі суперечити. Зокрема, кілька членів коаліції вже різко розкритикували пропозиції, що розглядаються з Фондом у рамках програми про значне підвищення тарифів на природний газ для населення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст, приуроченому до Дня Європи

РФ наразі не запрошена на Саміт миру, але мирний процес без Росії неможливий - МЗС Швейцарії

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець - Донбас, ситуація в районі Часового Яру контрольована, другу лінію оборони укріплено - ОСУВ "Хортиця"

За минулу добу на півдні України знищено авіаракету, два БПЛА Shahed і два "Орлани"

Нардепу Клочку повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

На катерах ВМС ЗСУ "Ірпінь" і "Рені", отриманих від Естонії, виконуватимуть бойові завдання

Україна не має реалістичного плану "Б" у короткостроковій перспективі без допомоги США - Стефанішина

У п'ятницю в Україні буде тепло і сухо, на півдні вдень до 26°, у Чернігівській та Сумській областях 15-20°

Сили оборони України покращили своє тактичне становище в районі Серебрянського лісництва - ОСУВ "Хортиця"

Україна розглядає механізм ленд-лізу як запобіжник проти політичної дестабілізації серед союзників - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА