11:03 12.02.2015

Переговори з МВФ про нову програму на $17,5 млрд успішно завершені, Київ очікує формального рішення ради директорів фонду - прем'єр

1 хв читати
Переговори з МВФ про нову програму на $17,5 млрд успішно завершені, Київ очікує формального рішення ради директорів фонду - прем'єр

Влада України успішно завершила переговори з місією Міжнародного валютного фонду (МВФ) щодо нової чотирирічної програми розширеного фінансування (Extended Fund Facility, EFF) на суму близько $17,5 млрд, повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

"Переговори завершені, очікуємо формального рішення ради директорів МВФ", - сказав він на прес-конференції в Києві в четвер.

А. Яценюк наголосив, що нова програма відкриє для України допомогу інших міжнародних організацій і партнерів, довівши загальну суму фінансування до $25 млрд.

"Ми звертаємося до МВФ з проханням затвердити радою директорів чотирирічну програму співпраці з Україною EFF, що загалом надасть можливість Україні протягом чотирьох років додатково отримати у вигляді фінансової допомоги близько $25 млрд, з яких $17,5 млрд - це кошти, що МВФ дасть Україні на стабілізацію фінансової ситуації", - сказав глава українського уряду.

Раніше в четвер директор-розпорядник МВФ крістін Лагард повідомила, що загальна сума фінансової допомоги Україні за чотири роки може досягти $40 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський прибув до Іспанії

Мінветеранів усунуло недоліки проєкту "Помічник ветерана" і незабаром запустить його в оновленому форматі

Київський фунікулер відновив роботу

Порхун: Міністерство у справах ветеранів має бути

Собор Паризької Богоматері відкриється для туристів 8 грудня

Кулеба на Раді міністрів закордонних справ ЄС показав фото 8-річного хлопчика з Харкова й закликав швидше передати Україні додаткові засоби ППО

СБУ повідомила про підозру заступнику міністра оборони РФ Криворучку, який координує постачання "Іскандерів"

У Харкові п'ятеро людей вважаються зниклими безвісти після ворожих ударів по "Епіцентру", 45 постраждалих

Чехія внесла Медведчука, Марчевського й "Голос Європи" до санкційного списку ЄС за роботу на РФ

Ювенальні прокурори: 548 дітей загинули в Україні внаслідок збройної агресії РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА