11:00 14.02.2015

Україна відкрила доступ європейським спостерігачам на об'єкти ГТС і надала дані для моніторингу транспортування газу до Європи

2 хв читати
Україна відкрила доступ європейським спостерігачам на об'єкти ГТС і надала дані для моніторингу транспортування газу до Європи

Оператор газотранспортної системи України ПАТ "Укртрансгаз" відкрив доступ спостерігачів Європейської комісії до об'єктів ГТС, зокрема до газовимірювальних станцій, для моніторингу транспортування природного газу територією України, повідомила прес-служба НАК "Нафтогаз України".

"Окрім надання фізичного доступу моніторингової місії на об'єкти української ГТС, "Укртрансгаз" почав щоденне передання даних за заявками на транспортування російського газу для європейських споживачів, фактичних обсягів надходження російського газу в Україну і фактичних обсягів транспортування газу для ЄС і України", - йдеться в повідомленні.

Як за значають у прес-службі, рішення про створення такої системи інформування було ухвалено 30 січня на робочій зустрічі "Нафтогазу" і "Укртрансгазу" з представниками асоціації операторів газотранспортних систем Європи (ENTSOG), в продовження попередньої домовленості з Європейською комісією. Щоденн е переда ння даних почали 2 лютого.

Для створення системи моніторингу газу на території України, ЄК разом з ENTSOG і "Укртрансгазом" впроваджує механізм постійного контролю даних обсягів газу, які надходять в Україну і виходять з неї, а також поста ча ються споживачам ЄС.

"Безперешкодний доступ представників Європейської комісії до об'єктів ГТС - краща демонстрація нашого прагнення до прозорості. Ми забезпечуємо надійні поставки російського газу територі єю України європейським споживачам. "Нафтогаз" підтримує розширення співпраці з Європейською комісією", - цитує прес-служба главу "Нафтогазу" Андрія Коболєва.

Як повідомлялося, Україна - перша країна, яка не є членом ЄС, що приєдналася до щоденної системі прозорого відображення даних з транспортування природного газу ENTSOG. На засіданні генеральної асамблеї ENTSOG 24 жовтня 2013 року було ухвалено рішення про надання " Укртрансгазу" статусу учасника-спостерігача.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував Сенату США за схвалення життєво необхідної допомоги Україні

Сенат США підтримав закон про допомогу Україні

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА