16:03 14.02.2015

СБУ затримала інформаторів бойовиків: у Донецькій області - інспектора колонії, в Луганській - коригувальницю вогню

2 хв читати
СБУ затримала інформаторів бойовиків: у Донецькій області - інспектора колонії, в Луганській - коригувальницю вогню

Оперативна група Служби безпеки України затримала в с. Максимільянівці Мар'їнського району Донецької області інформатора "ДНР" - молодшого інспектора виправної колонії.

Як повідомляє прес-центр СБУ, встановлено, що 40-річного жителя Донецької області в листопаді 2014 року завербував член диверсійно-розвідувальної групи терористичної організації "ДНР" на прізвисько "Малий".

"Бойовик спочатку особисто телефонував чоловікові і цікавився настроями місцевого населення, розпитував його про місця дислокації військової техніки, артилерії ЗС України і чисельність військовослужбовців у районі. Згодом "Малий" поставив жителю Донбасу завдання систематично повідомляти йому розвіддані. У разі відмови бойовик погрожував фізичною розправою його родині", - йдеться в повідомленні.

Інформатор зі службовим посвідченням інспектора Селидівської виправної колонії вільно пересувався територією району і в грудні 2014-го - січні 2015 року збирав і передавав "Малому" розвіддані через мобільний зв'язок. Отриману інформацію терористи використовували для ведення артилерійських обстрілів населених пунктів.

Затриманому оголошено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Крім того, в Луганській області затримано місцеву - інформатора бойовиків. Так, жителька селища Тошківка Попаснянського району Луганської області збирала для "ЛНР" відомості про розташування, маршрути пересування і озброєння сил АТО. Отриману інформацію вона передавала в диверсійно-розвідувальний підрозділ терористичного "козачого" угруповання Дрьомова в Стаханові.

Зловмисниця також коригувала артилерійський вогонь під час обстрілу Тошківки терористами. Так, протягом останнього місяця цей населений пункт регулярно потерпає від обстрілів.

Затримана зізналася слідчим, що допомагала бойовикам знищувати рідне селище на прохання колишнього чоловіка, який воює в складі бандформування Дрьомова.

У СБУ зазначили, що стосовно затриманих розпочаті кримінальні провадження за ст.258-3 Кримінального кодексу України (сприяння діяльності терористичної організації). Триває слідство.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

Ворожий комплекс спостереження "Муром-М" вразили ударні БПЛА в селищі Бєлгородської області

Окупанти за добу завдали два ракетних і 58 авіаударів по Україні, обстріляли понад 120 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА