11:16 16.02.2015

Трьох кандидатів на посаду директора Антикорупційного бюро буде визначено не раніше за 6 березня - член конкурсної комісії

2 хв читати
Трьох кандидатів на посаду директора Антикорупційного бюро буде визначено не раніше за 6 березня - член конкурсної комісії

Конкурсна комісія з обрання директора Антикорупційного бюро визначить трьох кандидатів на цю посаду не раніше за 6 березня цього року, переконаний член комісії, директор Харківської правозахисної групи Євген Захаров.

"Рішення комісії щодо відбору трьох найкращих кандидатів буде, як мені здається, не раніше за 6 березня", - написав Є.Захаров на своїй сторінці в Facebook.

При цьому він зазначив, що оголошення про конкурс було оприлюднено 12 січня 2015 року і діяло протягом 30 днів, тобто документи на конкурс можна було подавати до 11 лютого.

Член конкурсної комісії зазначив, що від кандидатів на посаду директора НАБ надійшли 182 пакети документів. За його словами, комісія розпочала роботу з відсканованими документами. "В суботу вранці до комісії передали перші 35 відсканованих пакетів, і вона почала розгляд документів по суті: аналізувати їхній зміст. Думаю, що цей процес триватиме весь наступний тиждень, а потім ще приблизно тиждень проводитимуться співбесіди з кандидатами", - пояснив Є.Захаров.

При цьому він висловив думку, що не раніше за кінець лютого коло кандидатів на посаду директора Антикорупційного бюро буде обмежено до невеликої кількості і найімовірніше буде повторна, детальніша співбесіда.

Як повідомлялося, 3 лютого Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення діяльності Національного антикорупційного бюро та Національного агентства України з питань протидії корупції (№1660).

Під час підготовки законопроекту до другого читання було розглянуто 243 поправки, із них 64 враховано. "Ми зробили процедуру призначення директора бюро дуже ретельною, а звільнення дуже складним. Його можна буде зняти, тільки якщо спеціальний незалежний аудит визначить, що діяльність бюро не ефективна. Лише за одночасної згоди президента та парламенту", - пояснив голова парламентського комітету з питань запобігання і протидії корупції, член фракції "Об'єднання "Самопоміч" Єгор Соболєв.

12 лютого Верховна Рада ухвалила закон, що передбачає порядок призначення та звільнення директора Національного антикорупційного бюро. Як пояснив керівник фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко, представляючи законопроект із трибуни парламенту, президент призначає директором Антикорупційного бюро одного з трьох претендентів, кандидатури яких були винесені на його розгляд конкурсною комісією. У разі наявності причин для звільнення директора Національного антикорупційного бюро президент або парламент можуть прийняти рішення про зняття його з посади.

На посаду директора Національного антикорупційного бюро претендує 161 кандидат.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА