12:58 16.02.2015

П'ять українських бійців загинули, 22 поранені під час обстрілу бойовиками Широкиного - "Оборона Маріуполя"

2 хв читати

Громадська організація "Оборона Маріуполя" стверджує, що незаконні збройні формування не дотримуються підписаних у Мінську угод й атакують позиції українських військових, внаслідок чого під час обстрілу н. п. Широкине загинули 5 та дістали поранень 22 бійці.

"Таким чином, за вчорашній день окупанти двічі обстріляли з танків позиції сил АТО в н. п. Широкине. Втрати українських військовослужбовців становили: п’ять людей загинуло (всі добровольці з числа полку "Азов"), 22 людини поранені (із них 4 - із числа ЗСУ та 18 "азовців")", - повідомляє "Оборона Маріуполя" у Facebook у понеділок.

У повідомленні зазначено, що з 8:20 понеділка розпочався мінометний обстріл східних околиць Широкиного. "Обстріл триває досі", - йдеться в інформації.

В "Обороні Маріуполя" зазначають, що на інших позиціях сектора "М" наразі спокійно. Військовослужбовці перебувають на своїх позиціях, вогонь не відкривають відповідно до досягнутих домовленостей.

"Оборона Маріуполя" також повідомляє, що Служба безпеки України затримала групу коригувальників вогню, яка діяла за прямими вказівками ватажків т. з. МДБ "ДНР".

"Група з п'яти спільників бойовиків "працювала" віроломно, адже її кістяк становили місцеві жителі, які офіційно здійснювали постачання продуктів харчування і товарів першої необхідності в одну з торговельних мереж на контрольованій українськими військовими території. Під час перевезення вантажу частина групи фіксувала дані про дислокацію і пересування підрозділів українських військових", - йдеться в повідомленні. Водії мали спільників у низці населених пунктів Донецької області.

Зібрану інформацію коригувальники одразу ж передавали бойовикам із "МДБ ДНР". Встановлено, що бойовики після отримання цих даних різко активізували обстріли позицій українських військових і мирних населених пунктів.

Затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, у рамках відкритих кримінальних проваджень за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) та ч. 1 ст. 256 (сприяння учасникам злочинної організації) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА