16:30 16.02.2015

Україна очікує економії $15 млрд за чотири роки від переговорів з кредиторами

2 хв читати
Україна очікує економії $15 млрд за чотири роки від переговорів з кредиторами

Україна розраховує за підсумками консультацій з кредиторами, початок яких сплановано після схвалення Міжнародним валютним фондом (МВФ) нової програми розширеного фінансування EFF, скоротити виплати за ним найближчими роками на $15 млрд, повідомила міністр фінансів Наталія Яресько.

"Якщо говорити про операцію з обслуговування боргу, то ми очікуємо, що (вона) дає до $15 млрд", - сказала глава Мінфіну прес-конференції в Києві в понеділок.

"І ми виходимо на цифру, яку мадам Лагард (директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард - ІФ) обговорювала: цей пакет $40 млрд передбачає $15 млрд на обслуговування боргу, зокрема російські борги", - додала Н.Яресько.

Глава Мінфіну відхилилася від відповіді на запитання, що робитиме Україна у разі відмови Росії від реструктуризації єврооблігацій на $3 млрд з погашенням у грудні 2015 року.

"Ми починаємо консультації з нашими зовнішніми кредиторами тільки після того, як ми отримаємо згоду ради директорів МВФ (за програмою EFF - ІФ). Консультації будуть з усіма нашими зовнішніми кредиторами. Ми запрошуємо усіх наших кредиторів узяти участь у наших переговорах", - зазначила Н.Яресько.

Як повідомлялося, розмір програми EFF становить близько $17,5 млрд. За словами прем'єра Арсенія Яценюка, її схвалення відкриє Україні допомогу інших міжнародних фінансових організацій і країн-партнерів, що збільшить суму підтримки до $25 млрд.

Глава Мінфіну зазначила, що Київ просить МВФ у 2015 році виділити у рамках програми EFF максимально можливу суму, оскільки це допоможе швидше повернути довіру кредиторів. За її словами, в практиці Фонду в перший рік програми може бути виділено до 60% її загального розміру, що виводить на цифру близько $10,8 млрд.

Водночас, уточнила Н.Яресько, поки розмір першого транша і загальної суми фінансування МВФ в перший рік дії програми EFF остаточно не визначено і чи буде це "50% або 60%", сьогодні не можна сказати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

Дрони СБУ атакували військовий аеродром "Кущевська" і Слов'янський НПЗ у РФ - джерело

Зеленський вшанував пам'ять жертв радянських політичних репресій

Кількість поранених у Малоданилівській громаді зросла до 16, вісім у важкому стані - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА