12:32 18.02.2015

"Нафтогаз" підтримує надання доступу до ГТС для виробників біогазу

1 хв читати
"Нафтогаз" підтримує надання доступу до ГТС для виробників біогазу

НАК "Нафтогаз України" підтримує надання доступу до газотранспортної системи (ГТС) для виробників біогазу, повідомила прес-служба компанії.

"За експертними оцінками учасників наради (що відбулася 17 лютого за участю "Укртрансгазу", Міненерговугілля, Мінагрополітики, Мінекології, НКРЕКП та низки німецьких компаній - ІФ), Україна вже сьогодні має можливість виробляти близько 6,3 млрд куб. м біогазу та біометану на рік. "Нафтогаз" вітає збільшення виробництва альтернативних видів газу в Україні та підтримає надання доступу виробників біогазу до транспортних потужностей української ГТС", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають у НАК, позитивний приклад розвитку біогазової галузі демонструє Німеччина - там уже виробляють близько 2 млрд куб. м біогазу на рік, а до 2030 року планують довести його виробництво до 10 млрд куб. м (10% внутрішнього споживання).

Як повідомлялося, "Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом із транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також із транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА