12:35 18.02.2015

Порошенко: Українські військові завершують операцію щодо планового виведення підрозділів із Дебальцевого, виведено 80% особового складу

2 хв читати
Порошенко: Українські військові завершують операцію щодо планового виведення підрозділів із Дебальцевого, виведено 80% особового складу

У середу Збройні сили України здійснюють планове організоване відведення підрозділів із Дебальцевого (Донецька обл.), станом на тепер уже виведено 80% підрозділів, заявляє президент України Петро Порошенко.

"Зараз я вже можу повідомити, що сьогодні вранці Збройні сили України разом із Нацгвардією завершили операцію щодо планового та організованого виведення частини підрозділів із Дебальцевого", - заявив П.Порошенко в аеропорту перед вильотом до зони АТО в середу близько полудня.

За його словами, "вже зараз вийшло 80% частин". "Ми очікуємо ще дві колони", - повідомив президент України.

За словами президента, поставлені завдання у відповідному районі Збройні сили України виконали повністю. "Ця позиція та успіхи були нам дуже потрібні в Мінську під час переговорів, і після Мінська. Ми змогли продемонструвати всьому світу справжнє обличчя бандитів, сепаратистів, підтримуваних Росією, яка виступила гарантом і безпосереднім учасником мінських переговорів", - наголосив П.Порошенко.

Глава держави спростував інформацію про оточення бойовиками Дебальцевого, а також про масову загибель українських військовослужбовців. "Ми стверджували і доводили: Дебальцеве перебувало під нашим контролем, ніякого оточення не було. Наші частини та підрозділи вийшли планово й організовано. Вийшли повністю з бойовою технікою, з танками, з БМП, з САУ, з тягачами, з автомобільною технікою", - заявив П.Порошенко.

За його словами, більшість українських військовослужбовців уже "перебуває за мостами, командири проводять роботу з особовим складом". "Ми чекаємо ще одну колону, одну роту, залишивши бойові дозорні пости, спостережні пости, відвівши їх на нову лінію оборони, залишивши собі плацдарм для оборони держави", - сказав президент.

За його словами, "це є переконливим доказом боєздатності ЗСУ та ефективності військового командування". "Незважаючи на жорсткий артилерійський обстріл із систем залпового вогню, поки що у нас є дані, що загалом із понад двохтисячного українського угрупування у нас є 30 поранених", - сказав П.Порошенко, додавши, що це попередні дані й інформацію уточнюватимуть.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол України в США: Сенат розпочне розгляд законопроєкту про допомогу Україні о 20:00 за Києвом

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ВЛАДА

Зеленський розраховує на допомогу Данії в пошуку додаткових систем ППО для Миколаївської області

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

Європарламент 14-й раз відклав погашення бюджету Ради й Ради ЄС 2022 року, яке раніше відкладали через вимогу надати Україні Patriot

НАТО проведе неформальну нараду глав МЗС країн Альянсу в Празі 30-31 травня

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА