15:57 18.02.2015

Суддя на процесі про заборону діяльності КПУ задовольнив заяву про самовідвід і передав справу до адмінсуду Київської області

2 хв читати
Суддя на процесі про заборону діяльності КПУ задовольнив заяву про самовідвід і передав справу до адмінсуду Київської області

Суддя Окружного адміністративного суду Києва Валерій Кузьменко, який розглядає позов про заборону діяльності Компартії України, задовольнив свою заяву про самовідвід і передав справу на розгляд до Київського окружного адмінсуду.

"З метою недопущення сумнівів у неупередженості судді В. Кузьменко під час розгляду цієї справи суд дійшов висновку про наявність підстав для задоволення заяви про самовідвід", - зачитав він постанову суду на засіданні в середу.

У визначенні також зазначається, що суд вважає за необхідне передати розгляд цього позову іншому адміністративному суду, найбільш територіально наближеного до Окружного адмінсуду Києва.

За його словами, таким судом є Київський окружний адміністративний суд.

Як відомо, Окружний адмінсуд Києва розглядає адміністративні справи, що належать до території столиці, Київській окружний адмінсуд - на території Київської області.

Раніше в середу В. Кузьменко повідомив, що всі судді, які розглядають позов про заборону Компартії України, заявили про самовідвід у зв'язку з обшуком в його кабінеті і вилученням комп'ютера з інформацією про всі справи, зокрема і щодо КПУ.

Як повідомлялося, 8 липня 2014 р. Мін'юст та Укрдержреєстр звернулися до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом про заборону на території держави Комуністичної партії України.

У Мін'юсті зазначають, що згідно із законом України "Про політичні партії в Україні", статтею 5, утворення і діяльність політичних партій забороняється, якщо їх програмні цілі або дії спрямовані на ліквідацію незалежності України, зміну конституційного ладу насильницьким шляхом, порушення суверенітету і територіальної цілісності України, підрив безпеки держави, незаконне захоплення державної влади, пропаганду війни, насильства, розпалювання міжетнічної, расової або релігійної ворожнечі, посягання на права і свободи людини, посягання на здоров'я населення.

Відповідно до частини 2 зазначеної статті політичні партії не можуть мати воєнізованих формувань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА