19:50 19.02.2015

Постачання газу в зону АТО відновлено - голова "Нафтогазу"

2 хв читати

Постачання природного газу в зону АТО відновлено, повідомив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв на прес-конференції в Києві в четвер.

"Сьогодні ситуація була найбільш складною, тому що за останні приблизно п’ять-вісім годин наші служби не могли підійти до тих газопроводів, які могли б відновити постачання в повному обсязі до зони АТО. Зараз така можливість з'явилася, і зараз ці постачання було відновлено", - сказав він.

А.Коболєв повідомив, що останніми днями в результаті бойових дій газова інфраструктура на Донбасі була зруйнована, частина газопроводів була замінована. Водночас "Укртрансгаз" на постійній основі здійснював і здійснює ремонтні роботи.

Голова "Нафтогазу" наголосив, що Україна протягом усієї зими здійснювала та продовжує здійснювати постачання газу на не підконтрольні центральній владі території. Він висловив нерозуміння заявами "Газпрому" про постачання газу на не підконтрольні Києву території Донбасу без будь-яких звернень з українського боку.

За його словами, такі неправомірні дії російської компанії виглядають як спроба зайняти частину українського ринку газу в умовах зниження НАК його купівлі у "Газпрому" у зв'язку з необґрунтовано завищеною ціною.

"З огляду на падіння обсягів купівлі газу з російського боку та збільшення купівлі з європейського боку все це виглядає як спроба закріпити за собою частину українського ринку газу", - зазначив він.

"Нафтогаз" цим дуже здивований. Ми ще раз звертаємо увагу наших російських колег на те, що такі дії є, по-перше, непотрібними, по-друге, неприпустимими, по-третє, повністю суперечать і духу, і букві чинного контракту", - резюмував А.Коболєв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА