16:34 28.02.2015

Влада зробить все для вирішення проблем Донецького університету - Порошенко

2 хв читати
Влада зробить все для вирішення проблем Донецького університету - Порошенко

Президент України Петро Порошенко запевняє, що влада зробить все для вирішення проблем Донецького університету, переміщеного до Вінниці.

Як повідомляє прес-служба глави держави, П.Порошенко в суботу під час поїздки до Вінницької області відвідав Донецький національний університет, зустрівся з професорсько-викладацьким складом і студентами.

Президент зазначив, що йому приємно, що університет ухвалив рішення про тимчасове розміщення у Вінниці. "Мені, як і вам, хотілося, щоб це спілкування відбулося на донецькій землі", - сказав П.Порошенко і пообіцяв, що зробить все можливе, щоб університет повернувся на Донбас.

"Донецький університет - навчальний заклад світового рівня. За роки його славної історії Донецький університет вписав сотні сторінок у розвиток української науки і освіти. Цілком закономірно, що ДОНУ входить до числа найкращих вищих навчальних закладів країни, а за результатами міжнародного рейтингу World University Rankings він зайняв позицію Топ 701+ ", - зазначив П.Порошенко.

Він також подякував колективу Донецького університету за усвідомлений вибір і готовність діяти в ім'я єдиної незалежної європейської країни.

При цьому президент наголосив, що після відкриття університету у Вінниці було зроблено чимало важливих кроків, спрямованих на створення умов для навчання та проживання викладачів і студентів. Проте, багато що ще необхідно зробити. Глава держави повідомив, що влада і бізнес наразі роблять кроки для того, щоб забезпечити проживання частини викладачів на пільгових умовах у готелях міста, а колективи установ Вінниці знаходять резерви для поселення студентів до гуртожитків. "Але питання житла для студентів і викладачів залишається відкритим. Я доручу Міністерству освіти і науки та обласної державної адміністрації опрацювати всі можливі варіанти для поліпшення ситуації, зокрема із залученням міжнародної допомоги", - сказав П.Порошенко.

Президент наголосив, що влада робитиме все можливе для вирішення проблем Донецького університету. "Донецький національний університет розміщений у приміщеннях ювелірного заводу "Кристал". Бачу, що це приміщення свій профіль не змінило. Ваші студенти є алмазами, які ви ограновуєте", - наголосив П.Порошенко.

Як повідомляє прес-служба, у зв'язку з ситуацією на Донбасі за рішенням Міністерства освіти і науки Донецький університет було тимчасово переведено до Вінниці. Наразі у виші за денною, заочною та дистанційною формами навчання навчаються близько 5800 студентів і 213 аспірантів. Освітній процес забезпечують 707 працівників. Заняття проходять у двох приміщеннях, переданих закладу тимчасово на умовах оренди.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА