11:17 02.03.2015

В ООН відзначають різке погіршення ситуації у сфері безпеки та прав людини на південному сході України - доповідь

2 хв читати
В ООН відзначають різке погіршення ситуації у сфері безпеки та прав людини на південному сході України - доповідь

В Організації Об’єднаних Націй зазначають, що в січні та на початку лютого 2015 року ситуація на південному сході України у сфері безпеки і прав людини різко погіршилася.

"Після відносного затишшя в грудні, ситуація у сфері безпеки і прав людини на сході "вкрай різко погіршилася" в січні та на початку лютого", - йдеться в дев'ятій доповіді місії ООН з прав людини в Україні.

Доповідь представив Верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль-Хусейн у понеділок у Женеві.

Він заявив, що нова моніторингова доповідь про ситуацію з правами людини в Україні малює картину "безжального знищення мирних жителів та інфраструктури". Особливо сильно постраждали жінки, діти та вразливі групи.

Як зазначено в доповіді, невибіркові обстріли підконтрольних Україні населених пунктів, таких як Авдіївка, Дебальцеве, Попасна, Щастя та Станиця Луганська, а також міст, контрольованих збройними групами, таких як Донецьк і Горлівка, призвели до великих втрат серед цивільного населення.

"Ситуація з правами людини в Україні залишається важкою", - заявив Верховний комісар, відзначаючи нещодавні терористичні акти в Харкові та Одесі, а також побоювання щодо нової атаки на Маріуполь, де 24 січня загинула 31 людина.

"Надзвичайно важливо, щоб усі сторони дотримувалися Мінських угод і припинили невибіркові обстріли й інші збройні дії, внаслідок яких цивільне населення опинилося в жахливих умовах, - у порушення вимог міжнародного гуманітарного права і прав людини", - зазначено в доповіді.

Крім того, обмеження на в'їзд на територію проведення операції із гарантування безпеки і виїзд із неї, введені урядом із міркувань безпеки з 21 січня, створили нові труднощі для цивільного населення, яке і без того перебувало в украй скрутному становищі, стверджується в доповіді.

"При цьому припущення про те, що люди, які залишаються на територіях, контрольованих збройними групами, роблять це з вибору, є тривожним і помилковим. Багато хто залишається тому, що побоюється за своє життя у разі спроби виїхати. Багато інших залишаються для того, щоб захистити дітей та інших членів своїх сімей або свою власність, а деякі вимушені залишатися проти власної волі або просто фізично не в змозі виїхати", - заявив Верховний комісар.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА