17:36 05.03.2015

"Київхліб" із 12 березня знову підвищує ціни на свою продукцію на 25-30% через зростання цін на її виробництво

2 хв читати
"Київхліб" із 12 березня знову підвищує ціни на свою продукцію на 25-30% через зростання цін на її виробництво

ПАТ "Київхліб", найбільший столичний виробник хліба і хлібобулочних виробів, із 12 березня має намір укотре від початку року підвищити відпускні ціни на свою продукцію на 25-30%.

Згідно з повідомленням компанії, батон нарізний київський вагою 0,5 кг подорожчає з 5,34 до 7,2 грн, хліб український столичний подовий 0,95 кг - із 6,9 до 8,58 грн, хліб пшеничний традиційний подовий - із 5,64 до 7,14 грн.

"ПАТ "Київхліб" потерпає від стрімкого знецінення гривні, коливань курсу валют, галопуючого зростання вартості борошна та іншої сировини, а разом з ними, цін на газ, електроенергію, транспортні витрати тощо", - йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

"Київхліб" повідомляє, що фактично стоїть перед ймовірністю повної зупинки виробництва хліба.

За даними компанії, ціни на зерно на внутрішньому ринку України формуються на основі експортних цін, що встановлюються в портах у валютному еквіваленті. Таким чином, борошномельні підприємства України вимушені купувати зерно за ринковими цінами, що формуються на основі експортних світових цін із прив'язкою до валюти.

Аграрний фонд України також піднімає ціни на борошно, причому поставки з нього йдуть на умовах попередньої оплати.

Із 1 березня "Київхліб" на 15% збільшив відшкодування транспортних перевезень, але цього замало для повного задоволення потреб перевізників.

Для підтримки виробничих потужностей у належному технічному стані підприємство змушене використовувати валютні кошти для оплати обладнання та його складових за іноземними контрактами.

Як повідомлялося, з 18 лютого 2015 року компанія підвищила відпускні ціни на деякі види своєї продукції на 10-12%.

У листопаді 2014 року "Київхліб" став переможцем інвестконкурсу із залучення інвесторів до реалізації проектів зі створення об'єктів роздрібної торгівлі хлібом, оголошеного КМДА.

ПАТ "Київхліб" виграв конкурс на встановлення 200 об'єктів роздрібної торгівлі в усіх районах Києва. Передбачається, що проект буде реалізовано протягом чотирьох місяців від моменту набуття чинності інвестиційним договором, а інвестиції становитимуть 46 млн грн. У цих торговельних точках дозволяється також продаж молочних продуктів, безалкогольних напоїв, кондитерських виробів, чаю та кави.

Згідно з умовами договору, "Київхліб" повинен на три роки зафіксувати ціни на хліб і хлібобулочні вироби, що мають найбільший споживчий попит у столиці.

ПАТ "Київхліб" (до 2011 року - ВАТ) створене в 1996 році шляхом перетворення державного підприємства "Київхлібпром". Найбільший виробник хліба і хлібобулочних виробів у Києві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ прогресує на полі бою, а війна навряд чи закінчиться найближчим часом - глава розвідки США

Окупанти за минулий день обстріляли 9 громад Сумської області, зафіксовано понад 200 вибухів

Основний удар Росії розпочнеться наприкінці травня або на початку червня - ГУР

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА