19:16 05.03.2015

ВР визначила розміри виплат у зв'язку зі смертю волонтерів або отриманням ними інвалідності, а також регламентувала волонтерську діяльність

1 хв читати

Верховна Рада встановила розміри матеріальної допомоги сім'ям загиблих волонтерів і волонтерам, що отримали інвалідність внаслідок своєї діяльності.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідний законопроект про внесення змін до законів щодо волонтерської діяльності на засіданні парламенту в четвер підтримали 256 народних депутатів.

Як розповів перший заступник голови комітету з питань сім'ї, молодіжної політики та спорту Микола Величкович, ухвалений закон передбачає виплату сім'ям загиблих волонтерів одноразової грошової допомоги у розмірі 500 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб.

У разі встановлення інвалідності I групи волонтери отримають допомогу у розмірі 250 прожиткових мінімумів, II групи - 200, III групи - 150.

Ухваленим законом визначено, що волонтерами можуть бути діти віком від 14 років за згодою батьків або законних представників. При цьому діти не можуть надавати волонтерську допомогу в медичних закладах, у зоні АТО та під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Одержувачем волонтерської допомоги, згідно із законом, може бути фізична особа або неприбуткова юридична особа.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА