12:05 06.03.2015

Шанси на зміну запобіжного заходу для Савченко зберігаються - голова РПЛ при президентові РФ

2 хв читати
Шанси на зміну запобіжного заходу для Савченко зберігаються - голова РПЛ при президентові РФ

Голова Ради з прав людини при президентові РФ Михайло Федотов вважає, що в української льотчиці та нардепа Надії Савченко, обвинувачуваної в РФ в пособництві у вбивстві російських журналістів, залишаються шанси на зміну запобіжного заходу.

"Поки що відповіді на наше звернення ні до Слідчого комітету, ні до Генеральної прокуратури (РФ - ІФ) немає, але шанси на зміну запобіжного заходу з гуманних міркувань залишаються", - заявив М.Федотов журналістам у п'ятницю після відвідування Н.Савченко в СІЗО.

За словами голови РПЛ, Н.Савченко дуже чекає на відвідування українських лікарів. "За сприяння посольства України це питання могло б бути вирішено швидко і просто", - сказав М.Федотов.

Н.Савченко прийняла рішення про вихід із голодовки в четвер після огляду німецьких лікарів, які вирішили, що їй потрібна госпіталізація до цивільної лікарні за станом здоров'я, розповів він.

"Вона від госпіталізації відмовилася і погодилася вживати бульйон, щоб підтримувати свій стан", - зазначив голова РПЛ.

М.Федотов повідомив, що настрій Н.Савченко в п'ятницю дещо покращився, і припустив, що це пов'язано з відвідуванням її напередодні українським консулом, який приніс їй букет квітів до 8 Березня.

"Букет квітів стояв у коридорі, його не дозволяли внести. Але ми попросили як виняток, у зв'язку зі святом, його внести. Сьогодні він стоїть у неї в камері", - розповів М.Федотов.

Як повідомила член РПЛ, керівник фонду "Справедлива допомога" Єлизавета Глінка, стан здоров'я Н.Савченко можна оцінити як середньої тяжкості, її самопочуття - як близьке до задовільного.

"На сьогодні повноцінно вона харчуватися не обіцяла. Вона обіцяла робити все, щоб підтримувати себе, оскільки вирішила, що має зберегти здоров'я, яке погіршується", - сказала вона.

Вона зазначила, що вихід із голодовки буде тривалим.

"Вона погодилася приймати дрібно малі дози бульйону і лікувально-поживних сумішей, які, я сподіваюся, даватимуть їй п'ять-шість разів на день. Їжа проходитиме погодження з лікарями ФСВП (Федеральної служби виконання покарань - ІФ)", - сказала Є.Глінка.

"Приємно, що це був її вибір. Вона сказала, що прийняла таке рішення самостійно, тому що хоче боротися за свою можливість довести свою позицію в суді", - зазначила Є.Глінка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА