13:51 06.03.2015

Перший етап Концепції реформування прокуратури України охопить період із кінця березня по липень

1 хв читати
Перший етап Концепції реформування прокуратури України охопить період із кінця березня по липень

Перший етап Концепції реформування органів прокуратури України триватиме з кінця березня по липень 2015 року.

Як розповів на брифінгу в п'ятницю в Києві генеральний прокурор України Віктор Шокін, реалізація Концепції реформування органів прокуратури відбуватиметься поетапно, оскільки для цього необхідні відповідні капіталовкладення.

"Нині ми вивчаємо ці питання. Наші американські та європейські колеги пообіцяли, що виділять нам ці гроші", - сказав В.Шокін.

Презентуючи нову Концепцію реформування прокуратури, заступник генпрокурора Давід Сакварелідзе наголосив: "З 20 березня по 20 липня - це той приблизний термін, коли ми маємо намір реалізувати перший етап концепції".

Зокрема, за його словами, під час реформування буде враховано європейський та американський досвід реформ органів прокуратури. Передбачається оптимізація системи, впровадження сучасних інформаційних технологій, створення Генеральної інспекції прокуратури, яка візьме на себе функції управління внутрішньою безпекою.

За його словами, також буде спрощено методологію кримінальних розслідувань, створено електронну систему діловодства, що дасть змогу скоротити терміни розслідування справ та мінімізує матеріальні витрати.

Крім того, за словами заступника генпрокурора, концепція передбачає створення місцевих прокуратур замість нинішніх районних прокуратур. Він наголосив, що на сьогодні налічується 636 районних прокуратур, а буде створено 208 місцевих. Співробітники органів прокуратури, які в них працюватимуть, пройдуть чотириетапний конкурс.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА