15:35 06.03.2015

Правоохоронці знайшли поблизу місця вибуху в Харкові прилипальну міну, що не розірвалася - ГУМВС

2 хв читати
Правоохоронці знайшли поблизу місця вибуху в Харкові прилипальну міну, що не розірвалася - ГУМВС

Правоохоронці знайшли в Харкові на території неподалік від місця вибуху, внаслідок якого постраждали командир спеціального батальйону патрульної служби міліції "Слобожанщина" Андрій Янголенко і його дружина, середню прилипальну міну (СПМ).

"Обстежуючи прилеглу територію поблизу місця події, правоохоронці знайшли міну "СПМ". Наразі цю територію повністю оточили співробітники міліції. Фахівці вибухотехнічної служби готують її знешкодження. Збір речових доказів, а також усіх обставин події триває", - повідомляє відділ зв'язків із громадськістю ГУМВС України в Харківській області.

У повідомленні наголошується, що на місці події перебуває керівництво харківської міліції, слідчо-оперативна група Московського райвідділу, експерти-криміналісти, вибухотехніки.

Як повідомлялося, в Харкові в п'ятницю вдень вибухнув автомобіль командира спеціального батальйону патрульної служби міліції "Слобожанщина" А.Янголенка, постраждали він і його дружина.

Брат постраждалого, командир спеціального батальйону патрульної служби міліції "Харків-1" Сергій Янголенко заявив, що, за попередньою інформацією, машина А.Янголенка вибухнула внаслідок спрацьовування прилипальної магнітної міни: "Машину було заміновано. За попередньою інформацією, це магнітна міна".

"Ще одну міну знайдено на місці вибуху поряд із машиною. Наразі вибухотехніки мають її детонувати", - додав С.Янголенко.

У свою чергу, радник глави МВС, народний депутат Антон Геращенко зазначив, що слідство розглядає кілька версій за фактом вибуху, основна - терористичний акт.

"Слідство розглядає кілька версій, основна з яких - терористичний акт стосовно командира спецпідрозділу міліції, який боровся з терористами на території Луганської та Донецької областей", - написав він у Facebook.

Радник глави СБУ Маркіян Лубківський заявив, що життю А.Янголенка та його дружини нічого не загрожує, їм надають невідкладну медичну допомогу. Він також зазначив, що СБУ поки що не трактує цього випадку.

У міськраді зазначили, що стан здоров'я постраждалих стабільний і побоювань не викликає.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА