13:18 13.03.2015

Домовленостей про лікування дітей із Донбасу в Росії немає - дитячий омбудсмен

2 хв читати
Домовленостей про лікування дітей із Донбасу в Росії немає - дитячий омбудсмен

Уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба наголошує, що українська сторона не домовлялася з російською про необхідність лікування дітей із Донбасу в Москві.

"Учора Міністерство надзвичайних ситуацій Російської Федерації поширило інформацію про те, що готується спецрейс для вивезення начебто на лікування дітей із Донбасу до Москви. Уповноважений з прав дитини вкотре наголошує на відсутності будь-яких домовленостей із представниками РФ щодо необхідності лікування наших дітей у Росії", - йдеться на сторінці дитячого омбудсмена у Facebook.

Він нагадав, що основною вимогою до російської сторони є припинення агресії на сході України, оскільки це "дасть змогу зберегти життя та здоров'я наших дітей".

М.Кулеба також зазначив, що російська сторона має погоджувати дії щодо вивезення дітей з відповідними міністерствами і відомствами України згідно з процедурою, передбаченою українським законодавством і двосторонніми угодами між Україною та РФ.

У свою чергу спікер Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс прокоментував наміри МНС РФ щодо вивезення українських дітей до Росії: "Міністерство закордонних справ України стурбоване поширеним у ЗМІ повідомленням про намір Міністерства надзвичайних ситуацій Російської Федерації вивезти до Росії начебто з метою лікування українських дітей із території Донецької та Луганської областей України".

Він звернувся до російської сторони, зазначивши, що будь-яке перевезення дітей - громадян України - через державний кордон має відбуватися виключно з чітким додержанням українського законодавства, за наявності відповідних дозвільних документів, а також документів, що посвідчують особу дитини та її українське громадянство.

"Перевезення дітей через державний кордон України з порушенням цих вимог спричиняє передбачену законом відповідальність і розглядатиметься як міжнародне викрадення дитини. Вимагаємо від російської сторони безумовного погодження таких дій з міністерствами і відомствами України відповідно до процедури, передбаченої українським законодавством і двосторонніми угодами між Україною та РФ", - наголосив Є.Перебийніс.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА