13:45 13.03.2015

У МВС та СБУ не вбачають зв'язку між самогубствами екс-регіоналів

3 хв читати
У МВС та СБУ не вбачають зв'язку між самогубствами екс-регіоналів

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков не вбачає взаємозв'язку між самогубствами кількох колишніх членів Партії регіонів, що сталися на початку березня цього року за короткий час.

"Я не бачу тут системи. Я очікую спекуляцій на цій темі, і це відбувається. Найближчі ефіри, ток-шоу будуть наповнені цією спекуляцією", - сказав А.Аваков на брифінгу в п'ятницю в Києві, відповідаючи на запитання про те, чи є якийсь взаємозв'язок між самогубствами екс-регіоналів.

"Я вам скажу дуже грубо: ви мені пробачте, мені є чим займатися, коли йдеться про тисячі людей, які гинуть на сході країни", - додав міністр.

Водночас він наголосив, що правоохоронні органи вживають заходів для контролю цінних свідків. "Ми займаємося тим, щоб цінних свідків контролювати або у в'язниці, або під арештом, або під спеціальними програмами", - сказав А.Аваков.

"Що стосується нервово слабких, втрачених людей, мені шкода, що вони так вчиняють, дійсно шкода по-людськи, але це їхній вибір та їхня відповідальність", - зазначив він.

За словами міністра, найімовірніше, ці події є "наслідком попереднього режиму". "Це не є мірою нашої відповідальності", - додав він.

А.Аваков при цьому додав, що сам перебував під тиском, у в'язниці та в міжнародному розшуку. "Я розумію, що таке бути під тиском. Але я також вам скажу, що, будучи правим, у тебе немає зайвих проблем, ти відчуваєш в собі сили і проходиш випробування. Мені шкода, що ці люди випробування не пройшли", - підсумував глава МВС.

У Службі безпеки України також не вбачають зв'язку між нещодавніми випадками самогубств колишніх членів Партії регіонів. "У кожному випадку були свої мотиви. Це страшні речі, але ми не вбачаємо зв'язку між ними", - сказав радник глави СБУ Маркіян Лубківський на брифінгу в Києві в п'ятницю.

"СБУ не провадить розслідування цих випадків. Ми допомагаємо колегам із МВС, але не ведемо цих справ. Ще раз наголошу: ми не вбачаємо зв'язку між цими самогубствами", - додав він.

Як повідомлялося, 12 березня в Запоріжжі застрелився екс-голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Пеклушенко. В обласній міліції повідомили, що попередня версія - самогубство.

Раніше, 10 березня був знайдений мертвим у квартирі в м. Українці Київської області народний депутат V та VI скликань від Партії регіонів, бізнесмен Станіслав Мельник. За попередніми даними правоохоронців, він учинив самогубство, застрелившись із мисливського карабіна.

Увечері 1 березня вистрибнув із вікна своєї квартири в Києві народний депутат України VII скликання, колишній перший заступник голови фракції "Партії регіонів", екс-голова Фонду держмайна Михайло Чечетов. За даними міліції, дружина М.Чечетова знайшла записку з приблизно таким змістом: "Немає моральних сил більше терпіти. Прошу зрозуміти і пробачити".

За всіма фактами міліція відкрила кримінальні провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу, що є стандартною процедурою в таких випадках, проте, за попередньою версією слідства, в усіх випадках мало місце самогубство.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Керівнику "Київавтодору" висунуто підозру щодо збитків на ремонтах доріг у Києві

McDonald's планує відкриття ресторанів у Боярці, Гатному та Чабанах

В Одесі внаслідок обстрілів пошкоджено приміщення представництва омбудсмена

Окупанти припинили наступ у районі Авдіївки, відновили наступ на Часів Яр - ISW

Окупанти завдали ударів по Харкову та передмістю, без постраждалих

Нічна ракетна атака по Одесі здійснена ракетами "Іскандер М" - речник ПС ЗСУ

У Києві організують охорону місць богослужіння у Великодню ніч, комендантська година не зміниться - військова адміністрація

Окупанти за добу 7 разів обстріляли міста й села Донеччини, у Новоолександрівці й Калиновому загинули мирні жителі

В Україні встановили рекорд із наймасовішого розпису писанок майстрами з різних регіонів

Із Криму з вересня 2022 року виїхало до 8 тис. кримських татар - Чубаров

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА