16:19 13.03.2015

Волонтери допомагають СБУ в кіберпротистоянні зі спецслужбами РФ

2 хв читати
Волонтери допомагають СБУ в кіберпротистоянні зі спецслужбами РФ

Українські програмісти допомагають українським спецслужбам в інформаційній та кібервійні з РФ, повідомив керівник департаменту інформаційної безпеки держави Служби безпеки України Віталій Найда.

"Ми дуже плідно працюємо з українським недержавним сектором. Прикро, але на сьогодні наші ресурси в кіберборотьбі не можуть порівнятися з ресурсами, які виділяє Російська Федерація на війну з Україною. Тому в інформаційному протистоянні, кіберпротистоянні ми покладаємося на недержавний сектор, на українських програмістів. Усім відомо, що українські програмісти - одні з найкращих у світі", - розповів він на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Відповідаючи на запитання про достовірність інформації про те, що українські патріоти, волонтери і хакери пропонують свої послуги спецслужбам в інформаційній війні з РФ, В.Найда сказав: "Підтверджую. Я не хочу розголошувати цю інформацію, оскільки це може зашкодити нашим спільним заходам".

"Так, ми співпрацюємо з такими людьми. Я не називав би їх хакерами, ми їх називаємо громадянами України - спеціалістами в IT-галузі. Ми з ними співпрацюємо дуже тісно. Такі громадяни України допомагають нам визначати вразливість у державних інформаційних ресурсах ще до того, як на них звертають увагу російські хакери та спецслужби. Цю вразливість ми усуваємо за допомогою, зокрема, представників недержавного сектора", - зазначив він.

В.Найда також закликав українців проявляти пильність, уникати присутності в російських соцмережах, які підконтрольні спецслужбам РФ, користуватися лише ліцензійним програмним забезпеченням.

"Не секрет, що російські ЗМІ не мають нічого спільного з реальним світом. Насамперед я закликаю не дивитися російське ТБ, не проводити час в російських соцмережах і на інтернет-ресурсах. За нашими оцінками, цільова аудиторія, на яку спрямована російська пропаганда в російських соцмережах, - це 5-6 млн громадян України", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО не мають наміру розміщувати свої війська в Україні - Столтенберг

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА