17:17 13.03.2015

АМКУ розпочав розслідування проти "Київхлібу" через необґрунтоване підвищення цін на хліб

2 хв читати
АМКУ розпочав розслідування проти "Київхлібу" через необґрунтоване підвищення цін на хліб

Київське міське територіальне відділення Антимонопольного комітету України розпочало розслідування проти ПАТ "Київхліб" у зв'язку з необґрунтованим підвищенням цін на хліб.

Згідно з повідомленням прес-служби відомства, "Київхліб" необґрунтовано завищив окремі статті витрат із собівартості хліба, зокрема, на борошно, масло і цукор.

"Зазначені товариством підстави для підвищення ціни на хліб "український", батон нарізний, хліб пшеничний (у розмірі 24,3%, 34,8%, 26,6% відповідно) визначено відділенням (АМКУ - ІФ) як необґрунтовані", - йдеться в повідомленні.

За результатами розгляду справи АМКУ вживатиме заходів у відповідності з чинним законодавством про захист економічної конкуренції.

Як повідомлялося, в лютому поточного року "Київхліб" підвищив ціни на свою продукцію, за винятком соцсортів хліба, на 10-12%. З 12 березня через зростання витрат на його виробництва ціни мають зрости на 25-30%.

Згідно з повідомленням компанії, "батон нарізний київський" вагою 0,5 кг має подорожчати з 5,34 до 7,2 грн, хліб "український столичний подовий" 0,95 кг - з 6,9 до 8,58 грн, хліб "пшеничний традиційний подовий" - з 5,64 до 7,14 грн.

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що подорожчання на 25-30% не буде, оскільки за підсумками наради з керівництвом компанії були досягнуті домовленості про збереження цін на соціальні сорти хліба на рівні тих, які були на початку березня.

У листопаді 2014 року "Київхліб" став переможцем інвестконкурсу із залучення інвесторів до реалізації проектів зі створення об'єктів роздрібної торгівлі хлібом, оголошеного КМДА.

ПАТ "Київхліб" виграв конкурс на встановлення 200 об'єктів роздрібної торгівлі у всіх районах Києва. Передбачається, що проект буде реалізовано протягом чотирьох місяців із моменту набуття чинності інвестиційного договору, а інвестиції становить 46 млн грн. У цих торгових точках дозволяється також продаж молочних продуктів, безалкогольних напоїв, кондитерських виробів, чаю та кави.

Згідно з умовами договору, "Київхліб" має на три роки зафіксувати ціни на хліб і хлібобулочні вироби, що користуються найбільшим споживчим попитом у столиці.

ПАТ "Київхліб" (до 2011 року - ВАТ) створено у 1996 році шляхом перетворення державного підприємства "Київхлібпром". Найбільший виробник хліба і хлібобулочних виробів у Києві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

Ворожий комплекс спостереження "Муром-М" вразили ударні БПЛА в селищі Бєлгородської області

Окупанти за добу завдали два ракетних і 58 авіаударів по Україні, обстріляли понад 120 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА