14:46 18.03.2015

Зібрані докази у справі малайзійського "Боїнга" підтверджують наявність уражального елемента - СБУ

2 хв читати
Зібрані докази у справі малайзійського "Боїнга" підтверджують наявність уражального елемента - СБУ

У процесі реконструкції малазійського "Боїнга" вже зібрано трохи більше за третину, що дає достатньо доказів для висновків про уражальні елементи літака, наголошують у Службі безпеки України.

Як розповів на брифінгу в середу в Києві начальник Головного слідчого управління (ГСУ) СБУ Василь Вовк, 19 березня в посольстві Нідерландів він спілкуватиметься зі слідчими з інших країн щодо медіа-стратегії в розслідуванні цієї справи.

"Найближчим часом ви отримаєте інформацію, я не скажу, що повну, стосовно доказів, отриманих протягом півроку розслідування цієї справи", - сказав В.Вовк.

За його словами, з інтернет-простору зібрано та оглянуто понад 5,5 млрд веб-сторінок, із них 700 млн стор. визнано такими, що мають значення для кримінального провадження.

При цьому керівник ГСУ наголосив, що, спираючись не на матеріали слідства, а на дані контррозвідки, СБУ констатує, що "це не є простим вбивством, це не проста катастрофа, а збиття пасажирського літака... люди загинули від рук тих, хто випустив зброю з території, підконтрольної "ДНР".

"У контррозвідки є дані, що ця зброя заїхала з Російської Федерації", - додав В.Вовк.

При цьому він наголосив, що ці дані не стосуються власне матеріалів розслідування.

"Проведено величезний обсяг роботи... Ви бачите реконструкцію літака; її здійснюють у Нідерландах у спеціально побудованому ангарі... Вже зібрано близько 33% уламків літака. І за висновками експертів, те, що є, дає достатньо доказів, щоб зробити висновки щодо уражального елемента", - повідомив В.Вовк, демонструючи на брифінгу фотографії реконструкції "Боїнга".

"Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що прямував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав аварії на сході України 17 липня. На його борту перебували 298 осіб, усі вони загинули. З них - 192 підданих Нідерландів (один мав громадянство США), 44 - громадяни Малайзії, серед яких 15 членів екіпажу, 27 громадян Австралії, 12 - Індонезії, 10 – Великої Британії (один мав і громадянство ПАР), четверо німців і четверо бельгійців, троє філіппінців, один громадянин Канади і один - Нової Зеландії.

На сайті Ради з безпеки Нідерландів повідомлялося, що тривимірна реконструкція малайзійського "Боїнга", що розбився на сході України 17 липня 2014 року, розпочнеться на початку березня. Йдеться про відтворення зовнішньої частини фюзеляжу лайнера - кабіни пілота й частини відсіку бізнес-класу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА