17:34 18.03.2015

Правоохоронці пропонують посилити відповідальність для організаторів незаконного грального бізнесу - Шкіряк

2 хв читати
Правоохоронці пропонують посилити відповідальність для організаторів незаконного грального бізнесу - Шкіряк

МВС розробило доповнення до чинного кримінального законодавства, в якому пропонує карати ув'язненням від 1 до 3 років організаторів незаконного грального бізнесу, повідомив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

"МВС ініціює і подало через Кабінет Міністрів до Верховної Ради зміни до законодавства, що передбачають покарання від 1 до 3 років ув'язнення за організацію незаконного грального бізнесу", - сказав З. Шкіряк на брифінгу в Києві в середу.

Він уточнив, що такі зміни запропоновано внести до ст. 203 Кримінального кодексу України (заняття забороненими видами господарської діяльності), відповідальність за яке передбачає штраф або обмеження волі.

Також МВС пропонує доповнити ст. 203 частину 3 (незаконна букмекерська діяльність) і частину 4 (незаконні державні лотереї), відповідальність за якими також передбачатиме разом зі штрафами тюремне ув'язнення.

Розповідаючи про боротьбу МВС із ліквідацією незаконних гральних закладів, З. Шкіряк зазначив, що незважаючи на певні успіхи в цьому напрямку, у відомстві констатують, що представники "грального бізнесу перейшли в глухе підпілля - як правило, вони використовують приватні будинки, знімні квартири, на час проведення ігор та повідомляють про місце знаходження, використовуючи СМС своїх потенційних клієнтів".

Разом з цим, радник глави МВС поінформував, що лише з початку цього року правоохоронні органи відкрили 218 кримінальних проваджень за ст. 203, за яким вручено підозри 51 особі.

За словами З. Шкіряка, міліція викрила 205 гральних закладів, з яких 4 казино, 9 покерних клубів, 36 залів з ігровими автоматами, 75 інтерактивних клубів, 81 букмекерська контора.

При цьому під час обшуків у цих закладах було вилучено понад 1200 ігрових засобів, а саме, 482 ігрових автомати, 756 одиниць комп'ютерної техніки тощо.

У цьому контексті З. Шкіряк від імені МВС закликав громадян повідомляти в правоохоронні органи про адреси розташування незаконних гральних закладів у разі їх виявлення.

У свою чергу, присутній на брифінгу в.о. начальника департаменту протидії злочинам у сфері економіки МВС України Ігор Купранець зазначив, що в разі легалізації на законодавчому рівні ігрової діяльності в Україні за видачу відповідних ліцензій "за нашими найскромнішими підрахунками бюджет на рік отримуватиме щонайменше 5 млрд грн доходів".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА