14:04 20.03.2015

Вищий спецсуд відмовив підозрюваному в замовленні вбивств мера і судді Кременчука в перенесенні суду з Кобеляк у Харків

2 хв читати
Вищий спецсуд відмовив підозрюваному в замовленні вбивств мера і судді Кременчука в перенесенні суду з Кобеляк у Харків

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ відмовив директору ТРК "Візит" Олександру Мельнику, підозрюваному у вбивстві мера Кременчука Олега Бабаєва і судді Автозаводського райсуду Кременчука Олександра Лодобенко в перенесенні розгляду справи Кобеляки (Полтавська обл.) Харків.

Як повідомив журналістам представляє сторону потерпілих адвокат Анатолій Кононенко, наступне засідання суду призначено на 26 березня у Кобеляцькому районному суді.

"Суд відмовив у задоволенні клопотання про зміну підсудності. У зміні регіону підсудності адвокатів обвинувачених було відмовлено. Продовження розгляду справи про вбивство мера Олега Бабаєва і судді Олександра Лободенко призначено на 26 березня у Кобеляцькому районному суді", - зазначив адвокат.

Як повідомлялося, директор ТРК "Візит" Олександр Мельник, підозрюваний у замовленні подвійного вбивства, просив розглядати справу за межами Полтавської області, у зв'язку з чим направив звернення до комітетів Верховної Ради з правової політики і правосуддя, а також з питань свободи слова та інформаційної політики та Незалежна медіа-профспілка України.

О. Мельника, власника кременчуцької приватної телекомпанії, прокуратура звинувачує в організації замовних вбивств мера Кременчука Олега Бабаєва і судді Автозаводського райсуду Олександра Лободенко.

11 лютого поточного року біля власного будинку був смертельно поранений 34-річний суддя Автозаводського райсуду О. Лободенко. Кримінальне провадження за цим фактом здійснюється органами внутрішніх справ за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, скоєне за попередньою змовою групою осіб) та ст. 379 (вбивство судді у зв'язку з його діяльністю, пов'язаною із здійсненням правосуддя) Кримінального кодексу України.

Мер Кременчука О. Бабаєв був убитий пострілом в груди біля свого будинку вранці 26 липня. Було відкрито кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), яке пізніше прокуратура перекваліфікувала в "умисне вбивство,скоєне на замовлення групою осіб".

У кримінальному провадженні четверо обвинувачених осіб: замовник, організатор та двоє виконавців. Справу про вбивство мера Кременчука та судді було передано до районного суду Кобеляк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА